Του Άρη Σπίνου

Μια μεγάλη συμφωνία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας ώρας με τους πρωταγωνιστές να έχουν

δώσει τα χέρια και με τις βασικές λεπτομέρειες να έχουν επιλυθείΗ ιστοσελίδα iefimerida.gr του Χρήστου Ράπτη, το website protothema.gr και εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αλλάζουν χέρια. Νέος ιδιοκτήτης είναι ο όμιλος Μπάκου - Καϋμενάκη οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια φρόντισαν να χτίσουν λιθαράκι - λιθαράκι το νέο μιντιακό group στην Ελλάδα που όπως φαίνεται παράλληλα με τον όμιλο - γίγαντα που έχει δημιουργηθεί από τον επίσης μεγαλοεφοπλιστή και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη θα αποτελούν τους κυρίαρχους του πολιτικού παιχνιδιού που θα έχουν ρόλο και λόγο.
Ας έρθουμε όμως στους 2 εφοπλιστές - συνεταίρους. Αγόρασαν το κανάλι «Action 24» και τον τηλεοπτικό χρόνo του «Attica TV» αλλά και διασφάλισαν την ιδιοκτησία του Flash.gr.

Όλα αυτά ήταν όμως μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και αναπαράγονται τις τελευταίες 48 ώρες, επίκειται μεγάλο deal στον χώρο των Media.

Να σημειώσουμε ότι στη δημοσιογραφική πιάτσα είχε γίνει εδώ και 2 μήνες πώς ο ιδιοκτήτης του website iefimerida.gr , ο Χρήστος Ράπτης συζητούσε την πώληση της ιστοσελίδας του, στον Ιβάν Σαββίδη έναντι 8εκ ευρώ. 

Ο επιχειρηματίας του είχε προτείνει 2.000.000 και το Deal δεν έγινε. Φαίνεται όμως τώρα που η συμφωνία με το δίδυμο των πετυχημένων εφοπλιστών είναι οριστικό και το τίμημα είναι 3.000.000 ευρώ.

Κύκλοι του Πρώτου Θέματος πάντως διαψεύδουν την πληροφορία όπως άλλωστε θα ήταν αναμενόμενο πριν μπουν νέα ονόματα στην ταυτότητα. Το Πρώτο θέμα είναι κυρίαρχο ΜΜΕ στην Ελλάδα τόσο με την ιστοσελίδα του όσο και στην έντυπη μορφή και σύμφωνα με όσα διαρρέουν το deal θα ξεπεράσει τα 8.000.000 ευρώ.
 
Top