Της Ιωάννας Υψηλάντη

Τάχα μου δεν ξέρουν!
Τάχα μου δεν διέταξαν αυτήν την...

καταστροφή!
Τάχα μου μπορούν να κοροϊδέψουν ακόμα και όσους δεν έχουν προβλήματα όρασης!
Αυτοί είναι οι Άγγελοι της καταστροφής της ανθρωπότητας, που δεν διστάζουν να στήνουν προβοκάτσιες, να καταστρέφουν ζωτικές υποδομές και να θανατώνουν ανθρώπους και ζώα.
Με μία μόνο κίνηση! Με ένα μόνο κουμπί!
Και στον επίλογο των έργων τους, γράφουν: "Όχι εγώ, αυτός!"
"Η σύγχυση θα είναι ο Επιτάφιος τους" (King Crimson), λένε γελώντας και μας δείχνουν με το δάχτυλο.
Όμως, όχι! Όλα θα μπουν σε σειρά, όσα πληρωμένα παπαγαλάκια κι αν προσλάβουν! Όσες λογοκρισίες κι αν επιβάλουν! Στην Αλήθεια βρίσκεται η δύναμη, όσα ψέματα κι αν επινοήσουν.
Ακούσαμε, είδαμε διάφορα σχόλια και  επίσημα αφηγήματα για την καταστροφή του φράγματος, στην Κακχόφκα της Ουκρανίας.
"Αλληλοκατηγορούνται οι δύο εμπόλεμες πλευρές", μας λένε.
Η γνωστή διασπορά ομίχλης, για την σύγχυση των ανθρώπων.
Ας δούμε, όμως, τα δεδομένα.
Όταν ο Ρώσος στρατηγός Σουροβίκιν με το προσωνύμιο "Αρμαγεδδών" διέταξε την αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων, από την δεξιά όχθη του Δνείπερου, στην Χερσώνα, μίλησαν για ήττα των Ρώσων. Αποδεικνύεται ότι είχε απόλυτο δίκιο, κρίνοντας από τα σημερινά δεδομένα. Το φράγμα βρισκόταν υπό την απειλή των συνεχών βομβαρδισμών του, από τον Ουκρανικό στρατό. Η καταστροφή του ήταν αναμενόμενη.
Στις 2.46΄ π.μ. της 6ης Ιουνίου, δόθηκε το τελικό χτύπημα, από ένα Alder-2 MLR του Ουκρανικού στρατού, καταστρέφοντας 14 πύλες υπερχείλισης. Το νερό κατέκλυσε τα πάντα στην περιοχή και ο αριθμός των νεκρών είναι άγνωστος. Για 72 ώρες, οπότε θα αρχίσει η μείωση της στάθμης των νερών, που χύνονται στην Μαύρη θάλασσα, θα έχουν πλημμυρίσει περίπου 80 χωριά.
- Το φράγμα χτίστηκε, επί ΕΣΣΔ, το 1953 και βρισκόταν, στην αριστερή πλευρά του ποταμού, που ελέγχει ο Ρωσικός στρατός.
- Η αριστερή πλευρά είναι χαμηλότερη σε ύψος, από την δεξιά, όπου παρατάσσεται ο Ουκρανικός στρατός. Αυτό σημαίνει ότι από την πλημμύρα θα υπέφερε η αριστερή Ρωσική πλευρά.
- Η υδροδότηση της Κριμαίας, που έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων των Ουκρανών, από την αρχή του πολέμου, απειλείται, καθώς η είσοδος της υδροδότησης, στο κανάλι του νερού, βρίσκεται κοντά στο φράγμα. Προς το παρόν, οι ταμιευτήρες του νερού στην Κριμαία, έχουν γεμίσει στο 80%. Μετά, βλέπουμε.
- Χωρίς νερό θα μείνουν οι περιοχές του Ζαπαρόζιε, του Ντνιεπροπετρόφσκ και της Χερσώνας. Στο Κριβόι Ρογκ πωλούνται με δελτίο εμφιαλωμένα 5λιτρα νερά (ένα στον καθένα) σε εξωφρενικές τιμές.
- Τα νησιά στον Δνείπερο έχουν πλημμυρίσει και έχουν εκκενωθεί και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Τι είχε προηγηθεί.
- Η πολυαναμενόμενη "Ουκρανική αντεπίθεση", στις 4-6 Ιουνίου. Απολογισμός, σύμφωνα με την Ρωσική πλευρά, για τις τρεις ημέρες των εχθροπραξιών, 3.715 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί, 52 κατεστραμμένα τανκς, μεταξύ των οποίων, 8 Λέοπαρντ, τρία ακόμη τανκς ΑΜΧ-10, 207 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 134 αυτοκίνητα, 5 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα, 53 ντρονς και 48 πυροβόλα πεδίου.
Το ίδιο βράδυ της ήττας, έγινε η επίθεση στο φράγμα.
Αν η Ρωσία ήθελε να χτυπήσει κάποιο φράγμα, δεν θα χτύπαγε το δικό της.
Θα χτυπούσε το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού του Κιέβου και θα κατέστρεφε μια πόλη εκατομμυρίων ανθρώπων, που θα έμενε στην ιστορία της ανθρωπότητας, ως η πλέον καταστροφική επίθεση.

 
Top