O βασικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και δημιουργός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Γιουβάλ Χαράρι, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με νέες δηλώσεις του στις οποίες αναφέρθηκε το πώς θα δημιουργούνται οι νέες πανδημίες.
«Ένας κίνδυνος που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι φυσικά η γενετική μηχανική, όχι των ανθρώπων αλλά, ξέρετε, των ιών ή των παθογόνων ή άλλων παρόμοιων πραγμάτων.

Σήμερα, μπορείς ουσιαστικά να τυπώσεις, να γράψεις κώδικα…

Ακόμη και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γράψει έναν κώδικα για έναν νέο ιό, να τον τυπώσει και να έχουμε μια νέα επιδημία!»,
είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Χαράρι και πρόσθεσε:

«Έτσι, αυτά είναι πράγματα για τα οποία θα ‘πρεπε να ανησυχούμε!

Αλλά όσον αφορά την τροποποίηση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης, νομίζω πως η πληροφορική κινείται πολύ ταχύτερα από την βιοτεχνολογία».

Στη συνέχεια ο Γ.Χαράρι αναφέρθηκε στα χρήματα, τονίζοντας ότι «το χρήμα είναι ουσιαστικά μια φανταστική ιστορία που δημιουργούμε ανταλλάσσοντας πληροφορίες μεταξύ μας. Δεν αντιπροσωπεύει τίποτα αληθινό στον έξω κόσμο. Τα περισσότερα δολάρια στον πλανήτη δεν αποτελούν καν κομματάκια χαρτιού. Είναι μόνο ηλεκτρονικές πληροφορίες που περνάνε από τον έναν υπολογιστή στον άλλο.
Κι εμείς είμαστε πρόθυμοι να εργαζόμαστε σκληρά για έναν ολόκληρο μήνα μόνο και μόνο για να λάβουμε αυτά τα μικρά κομμάτια πληροφορίας που μεταφέρονται από έναν υπολογιστή σε άλλο υπολογιστή. Γύρω στο 90% των χρημάτων είναι απλά ηλεκτρονικές πληροφορίες που μεταφέρονται μεταξύ υπολογιστών
».
 
Top