Ο εκδότης και παρουσιαστής της ταξιδιωτικής εκπομπής «Εικόνες» στο OPEN κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην επίμαχη ανάρτηση, στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Ο τουρισμός είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Εγώ θα τα γράψω και όποιος θέλει ας τα ακούσει!


Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Μύκονος και Σαντορίνη «τρέχουν» με -50%. Για όσους βιαστούν να πανηγυρίσουν και να πουν “καλά να πάθουν”, να ενημερώσω ότι σε αυτά τα νησιά υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες και δουλεύουν χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι με σεζόν.
Να πω επίσης πως αυτό το κύμα No Mykonos εύκολα θα γίνει No Greece, αν δεν προσέξουμε. Η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει την πηγή εθνικού πλούτου που είναι ο τουρισμός.

Πρέπει να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία (ό,τι βλέπαμε στη Μύκονο, τα χειρότερα συμβαίνουν στην Ίο), πρέπει να βάλει φρένο στις πρακτικές αλητείας και αισχροκέρδειας (αυτά τα «χρυσά» καλαμαράκια στη Μύκονο τα πληρώνουμε 4 χρόνια), πρέπει να σταματήσει τη μαφία που κάνει κουμάντο σε Μύκονο, Σαντορίνη και τώρα στην Αθήνα!

Επώνυμοι, που μας αγάπησαν, τώρα μας μισούν και μας βρίζουν, γιατί απλά τους κλέψαμε στον λογαριασμό ή μπουκάραμε στη βίλα τους. Π.χ. Gigi Hadid και το Tweet που έγραψε “ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” το είδαν εκατομμύρια! Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε το προϊόν, πριν να είναι αργά.

Θα είναι αργά για δάκρυα, όταν οι τουρίστες μάς ρίξουν κόκκινη κάρτα!».

Η ανάρτηση του Τάσου Δούση:

πηγή

 
Top