Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»!
Ανδρέας Κάλβος
, "Εις Σάμον", Παρίσι 1826...

Ο Andrea Camperio Ciani, Καθηγητής "Ηθολογίας, Ψυχοβιολογίας & Ψυχολογίας" στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας (Università degli Studi di Padova - UNIPD), ΤΜΗΜΑ Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγίας κι Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, εμβολιασμένος και με τη δεύτερη δόση, πρόταξε το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας και παραιτείται εναντίον των ναζιστικών μεθόδων απαρτχάιντ, που επέστρεψαν σε Ιταλία, Γαλλία, Κύπρο και Ελλάδα -ακόμη σε αναμονή για όλες τις 27 χώρες της ευρωζώνης και γιατί άραγε;: «“Green Pass" όπως το Φασιστικό πάσο... Παραιτούμαι

Ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος (με Δ κεφαλαίο) Andrea Ciani, πλήρως εμβολιασμένος και με τη δεύτερη δόση, δεν μπορεί ν' ανεχθεί την εφαρμογή ενός φασιστικού μέτρου. Πως μπορεί ένας ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ν' αποδεχθεί την "ιδέα" πως σε έναν/μία φοιτητή ή φοιτήτρια θα απαγορευτεί να παρακολουθήσει μαθήματα από 1η Σεπτέμβρη αν δεν έχει "υγειονομικό διαβατήριο".

Πως μπορεί ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ ν' αποδεχθεί την κατάργηση της θεμελιώδους Αρχής Ανθρώπινης ύπαρξης, την επαναφορά μέτρων της ναζιστικής Γερμανίας, την ελευθερία απόφασης έγχυσης φαρμάκου στο σώμα; Υπάρχει η αντιφασιστική παράδοση που κάνει τον εμβολιασμένο Καθηγητή Ciani να υψώσει κραυγή Ελευθερίας, καθόσον είναι εγγονός του Καθηγητή Costanzo Zenoni, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την Πανεπιστημιακή Έδρα, όταν το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι ήθελε όλους τους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους με ταυτότητα μέλους του φασιστικού κόμματος.

Αυτή είναι η επιστολή παραίτησης που συγκλονίζει την Πανεπιστημιακή κοινότητα κι όχι μόνον, αλλά κι όλα τα πολιτικά κόμματα της ιταλικής κυβέρνησης, που συμμετέχουν ΜΑΖΙ η αριστερά, η δεξιά, η ακροδεξιά, το κίνημα των αγανακτισμένων του Γκρίλο. Ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους τους πρυτάνεις και καθηγητές, όλων των Πανεπιστημίων στις χώρες όπου οι πολιτικοί-ιατρικοί επισκέπτες αποφασίζουν την επιστροφή στο ναζισμό κι εφαρμόζουν "υγειονομικό απαρτχάιντ" κι αυτοί υπακούνε ως δουλικά:

«Συνάδελφε Πρύτανη,
(δεν χρησιμοποιώ υπερθετικό για όσα ακολουθούν),

εγώ, ο υπογράφων καθηγητής Andrea Camperio Ciani, τακτικός καθηγητής αυτού του Δημόσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Πάντοβας, έχοντας μάθει από την εγκύκλιο του Πρύτανη ότι το πιστοποιητικό [εμβολιασμού], το "πράσινο πάσο" είναι υποχρεωτικό για τα μαθήματα, δηλώνω επισήμως, προς εσάς και κοινοποίηση στην Υπουργό Παιδείας Maria Cristina Messa και στον Υπουργό Υγείας Roberto Speranza Ρομπέρτο ​​Σπεράντσα, ότι θα έχω την τιμή και την αξιοπρέπεια να σας παραδώσω τη δική μου "Πράσινη κάρτα", παραιτούμενος από τη διδασκαλία των μαθημάτων μου στην "Εξελικτική ψυχολογία", "Γονιδιακό Μυαλό και Κοινωνική συμπεριφορά" και "Συμπεριφορά ζώων και ανθρώπων", καθώς και την παραίτησή μου από τη διδακτική μου θέση ως τακτικός καθηγητής και την παύση απολαβής ολόκληρου του μισθού μου.
Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για όσα επιβεβαιώνω και περιμένω την απόφαση απόλυσης από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.
Υπογραμμίζω ότι σε ένα Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, όπως πίστευα πως ήταν, ότι η συμμετοχή σε κομματικές ταυτότητες, ή πράσινα πιστοποιητικά διακρίσεων δεν θα υπήρχαν, δεδομένου του Ελευθεριακού και Δημοκρατικού πνεύματος που πίστευα ότι μας ανήκε.
Είμαι περήφανος δισέγγονος του καθηγητή Costanzo Zenoni, ο οποίος απαρνήθηκε την έδρα της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου για να μην ενταχθεί στο φασιστικό κόμμα.
Πατριώτες πρόγονοι, ήρωες και στοχαστές, με παραπλάνησαν να πιστέψω πως το Πανεπιστήμιο είχε μάθει αρχές Ελευθερίας και Δημοκρατίας, βλέπω ότι αυτό δεν συμβαίνει και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό.
Αναφέρομαι στο Κοινωνικό Συμβόλαιο του Χομπς
[κοινωνικό συμβόλαιο των φυσικών δικαιωμάτων, Τόμας Χομπς (1651) "οι άνθρωποι συναινούν να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους υπέρ της απόλυτης κρατικής εξουσίας"], το οποίο πριν από τριακόσια χρόνια καθιέρωνε πόση ελευθερία είχε ο πολίτης, πόση παραίτηση ελευθερίας προς το κράτος και πόση διατηρούσε.
Δηλώνω ότι, στο όνομα της ατομικής ελευθερίας, για όλους τους αντιεμβολιαστές με τους οποίους δεν συμφωνώ αλλά ανέχομαι, μαζί με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τους φοβισμένους ή κακοπληροφορημένους, πιστεύω ότι οι διακρίσεις εναντίον τους είναι δολοφονία ελευθερίας και σκοταδιστικό έργο.
Ως εκ τούτου, είμαι περήφανος που σας δίνω την παραίτησή μου και περιμένω το διάταγμα απόλυσης.
Ζήτω η ελευθερία ό, τι κι αν είναι αυτή
».

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Andrea Camperio Ciani: «Ο παππούς μου το έκανε με τους φασίστες. Εγώ το κάνω μ' εσάς!»

Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης... ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ της Ποινικού Δικαίου της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών... 2 Φλεβάρη 1969... απευθυνόμενος στους φοιτητές του: «Μετά βαθυτάτης λύπης μου είμαι υποχρεωμένος να σας αφήσω». Μετά το μάθημα, τον συνέλαβαν, τον ανέκριναν στην Ασφάλεια, τον βασάνισαν...

«Αι έδραι των πανεπιστημίων μας έχουν λαμπράν παράδοσιν. Αξιόλογοι άνδρες τας ετίμησαν σε χαλεπούς χρόνους με τον αγώνα των να τας κρατήσουν βήμα ελεύθερον. Θα ήτο τρομερόν αν η έδρα αυτή εις τας ασθενείς μου χείρας εταπεινούτο. Από την σειράν των συναντήσεών μας εύχομαι και ελπίζω να παραμείνει το πνεύμα μας ο προσανατολισμός προς την ελευθερίαν. Αυτόν τον προσανατολισμόν, τον οποίον οφείλομεν να λάβωμεν ως νομικοί, οφείλομεν να λάβωμεν και ως Ελληνες. Διότι η Ελλάς δεν είναι απλώς μια γεωγραφική έννοια. Είναι προπαντός ιδέα ταυτιζόμενη με την ιδέαν της ελευθερίας. Ας αναλογισθούμεν αυτήν την ώραν τους λόγους του ποιητού μας και με αυτούς ας αποχαιρετισθώμεν: “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”»
Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης

«Τότε, το Φλεβάρη του 1969, εξετάζαμε από κοινού το θέμα της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στο Δίκαιο και στην Ελευθερία και με βάση τη σχέση αυτή προσδιορίζαμε και το δικό μας καθήκον όχι μόνο ως πολιτών, αλλά και ειδικότερα ως νομικών. Νόμισαν τότε οι “ισχυροi” ότι η αμφίδρομη πνευματική επικοινωνία μεταξύ μας και μάλιστα πάνω σ’ ένα τέτοιο θέμα, μπορεί να πολεμηθεί με την εξαναγκαστική διακοπή μερικών παραδόσεων. Πόσο αφελείς υπήρξαν; Γιατί η ζωή δεν ανήκει στους βάρβαρους, κι όταν ακόμα τους ανήκει η απόλυτη εξουσία. Η ζωή ανήκει στους ανθρώπους και μ’ αυτούς προχωράει. Απ’ αυτή τη συναίσθηση πηγάζει η ελπίδα, που έχει κυριαρχήσει απάνω μου.»
Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης
, "Γράμμα από τη φυλακή για τους Ευρωπαίους"

Θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι η επάνοδος στο Πανεπιστήμιο και η επανασύνδεση με τους φοιτητές: «Αγαπητοί μου μαθητές, ας συνεχίσουμε σήμερα την παράδοση στο σημείο που νόμισαν ότι μας σταμάτησαν».

Σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ... Όμως, έχουμε πληθώρα "ιατρικών επισκεπτών" πολυεθνικών... Εκτός από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα, την δήθεν "δικαιοσύνη", την ιεραρχία της εκκλησίας, την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, τους "ειδικούς τηλεοπτικούς επιστήμονες" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, έχουμε τη συμμετοχή στο σώμα των πλασιέ-ιατρικών επισκεπτών, ακόμη και τους μέχρι "χθες" προοδευτικούς συνταγματολόγους, νομικούς... Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ το είχε δει και προφητεύσει: «Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτός ο κόσμος που αφήνω πίσω μου δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι ένας άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να ’στε όλοι καλά»!

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»!
Ανδρέας Κάλβος
, "Εις Σάμον", Παρίσι 1826

Σήμερα δεν υπάρχει ούτε αρετή, ούτε τόλμη, ούτε ελευθερία... στην αποικία Ελλάδα.

- Ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εκπαραθυρωθεί και δεν επιστρέφει με απόφαση της Κομμαντατούρ!

- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! «Πολιτικοί και επίσημοι (VIP) εμβολιάζονται με εικονικό φάρμακο. Το έχουν προτείνει και σε μένα»!

- Κυβέρνηση, ψευδοαντιπολίτευση λειτουργούν από κοινού ως εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου!

 
Top