Την προσωπική της εμπειρία από την άρνηση της να υποβληθεί το παιδί της σε self test, προκειμένου να πάει σχολείο, κατέθεσε μια μητέρα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην υποχρεωτικότητα το απόγευμα της Κυριακής 29 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Όπως η ίδια δήλωσε, αποτέλεσμα της άρνησης της ήταν το παιδί της να μη πηγαίνει τελικά σχολείο με συνέπεια να κληθεί για το λόγο αυτό από τον Εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και η ίδια η μητέρα κατά την ομιλία της αποκάλυψε τι κατέθεσε κατά την προκαταρκτική εξέταση.

«Μου ήρθε κλήση από Εισαγγελέα επειδή το παιδί μου δεν πήγαινε σχολείο. Αρνηθήκαμε στην υποχρεωτικότητα απέναντι σε ιατρικές πράξεις χωρίς να συναινέσουμε. Χάρη στη βοήθεια της ομάδας, παρουσίασα αρκετά στοιχεία και συγκεκριμένα τι περιέχουν τα self tests, τις τοξικές ουσίες που περιλαμβάνουν, στο ότι δεν έχουν αξιοπιστία, ενώ πατήσαμε στο ιατρικό απόρρητο αλλά και επιπλέον στους εκπαιδευτικούς. Επειδή αρκετοί απ’ αυτούς έχουν εμβολιαστεί, θέλουμε να εξετάσουμε αν πλέον είναι μεταδότες του ιού και κατόπιν θα δούμε αν μπορούμε να πάμε στο σχολείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο ή αν ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη καθώς όπως είπε η μητέρα – «προς το παρόν δεν με έχει ενοχλήσει ο εισαγγελέας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της  συγκέντρωσης, οι διοργανωτές συγκέντρωναν υπογραφές προκειμένου να ξεκινήσουν -όπως δήλωσαν- νομικό αγώνα κατά των μέτρων και της υποχρεωτικότητας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 08:30 του βίντεο:


 
Top