Σε μία σοβαρή καταγγελία για τις φωτιές στην Εύβοια προχώρησε επιχειρηματίας από την περιοχή της Τσαπουρνιάς.

Ο επιχειρηματίας μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα. Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα. Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και σβήναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν… Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός», κατήγγειλε ο κ. Βούλγαρης.

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα», είπε και ανέφερε ότι το κράτος δεν αφήνει του ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης, να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, το Κράτος σκοπεύει να αναθέσει αυτές τις εργασίες σε εταιρίες. Όλα τα σωματεία των ρετσινάδων, αλλά και κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην Στροφυλιά για να διαμαρτυρηθούν.
Επίσης, ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι «τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν. Μετά την πρώτη αρωγή, θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε».


Δείτε επίσης
 
Top