Απορία και προβληματισμό, τουλάχιστον, δημιουργεί μία ανάρτηση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργου Σουλιώτη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανάρτησης, επικυρώθηκε και επαυξήθηκε η ποινή του προστίμου, που του είχε επιβληθεί λίγους μήνες νωρίτερα από την Υπηρεσία του. 

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2021 ο κ. Σουλιώτης είχε γνωστοποιήσει και πάλι, μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο FB, ότι τιμωρήθηκε άδικα από την Υπηρεσία του, για "παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας", διότι ενημέρωσε μέσω email την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, για ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Το ρεπορτάζ του Aegina Portal στις 27 Μαΐου 2021 με τίτλο: "Σοβαρά τα ερωτηματικά για την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας", είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων. Άμεση ήταν τότε η αντίδραση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Μούρτζη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 29 Μαΐου 2021. Αντίστοιχα, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε καταθέσει την ανησυχία του, για την υποστελέχωση του Κλιμακίου δηλώνοντας ότι θα καταθέσει υπόμνημα. Παράλληλα, παρόμοια στάση, είχαν τηρήσει και οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι σε συνεδρίαση του Σώματος που ακολούθησε.

Αντιδράσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος, διατυπώθηκαν με την δημοσίευση επιστολών, τόσο από πολιτικούς φορείς του νησιού, όσο και από πολίτες.

Μάλιστα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 24 Αυγούστου 2021, στις τοποθετήσεις επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν, ήταν το ζήτημα των πυρκαγιών και των καταστροφών σε όλη τη χώρα, αλλά και η θωράκιση του νησιού και η ενδυνάμωση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επικαιρότητας, που χαρακτηρίζεται από την περιβαλλοντική καταστροφή, την απώλεια της περιούσιας των πολιτών και την γενικότερη ανασφάλεια, η είδηση ότι ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, πριν ακόμη ολοκληρωθεί, έστω, η αντιπυρική περίοδος, ενημερώνεται από την Υπηρεσία του για την επικύρωση και την αύξηση της τιμής του οικονομικού προστίμου, που του είχε επιβληθεί, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς κρίνεται ως άδικη και εξοργιστική. Ειδικότερα, επειδή αυτή η τιμωρία αφορά τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο οποίος χαίρει της γενικότερης εκτίμησης των κατοίκων της Αίγινας για την προσήλωση, που έχει επιδείξει στο καθήκον του όλα αυτά τα χρόνια.

Κρίνεται δηλαδή από τους πολίτες, ως μία απόφαση που σκοπό έχει να αποκρύψει τις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και όχι να βοηθήσει στη στελέχωση και στην αναβάθμισή του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της Αίγινας.

Μάλιστα, πολίτες του νησιού, που παρακολουθούν την επικαιρότητα, διερωτώνται αν ο κ. Σουλιώτης στην κατεπείγουσα σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Αίγινας, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2021, οπότε και βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, υπέπεσε σε "παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας" ή όχι, ενημερώνοντάς την, ως εκπρόσωπο του Συντονιστικού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για το σχεδιασμό, τις δυνατότητες και τις ελλείψεις ενόψει μίας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας" κ. Φίλιππος Τζίτζης, ήταν από εκείνους που δεν "έπεσαν από τα σύννεφα" για τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Ήδη από τον Μάρτιο του 2021 είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έλλειψη προσωπικού, ενώ είχε χαρακτηρίσει τις εγκαταστάσεις του κλιμακίου "κοτέτσι". Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Ιουνίου 2021, αφού συνεχάρη δημόσια τον κ. Σουλιώτη για την κατάσβεση μίας πολύ επικίνδυνης φωτιάς στο Βροχεία μία ημέρα πριν επανέλαβε το πρόβλημα των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

"Ένας διοικητής έφαγε πρόστιμο, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί ζήτησε προσωπικό, το αυτονόητο δηλαδή ζήτησε", είχε πει ο κ. Φίλιππος Τζίτζης.

https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/kathimerina/31244-epikyrothike-kai-epafksithike-i-timoria-tou-k-giorgou-soulioti-giati-eixe-enimerosei-gia-ta-provlimata-kai-tis-elleipseis-prosopikoy-tou-pyrosvestikoy-klimakiou-aiginas.html?fbclid=IwAR29oWD6RZ-bYnNBHucphQ5fzV2FWIERbp8FFtk5YNI8ARjHJANzuV0-hQw
------------------

Γεωργιος Σουλιωτης
ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΌΓΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΈΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.
 
Επειδή μου επιβλήθηκε ποινή διότι ενημέρωσα την Αντιπεριφερειάρχη Π Ε. Νήσων Κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, αρμόδια σε θέματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ και κατόπιν αιτήματος της προς εμένα, για την τραγική κατάσταση, που έχει περιέλθει η Υπηρεσία μας από πλευράς έμψυχου δυναμικού τα τελευταία χρόνια, θέλω να συγχαρώ δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής Κύριο Γεώργιο Πατούλη, που είχε το σθένος πάνω από κομματικές ετικέτες, να πει την αλήθεια ότι δεν υπήρχε διάθεση από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής να τον ενημερώνουν και να επιβεβαιώσει έτσι εμένα, που τιμωρήθηκα για παράβαση Υπηρεσιακής εχεμύθειας , όπως προφασίστηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά Γιώργος Καρακιτσος και προσυπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και επικύρωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης , ο οποίος επαυξησε μάλιστα την ποινή σε έναν άνθρωπο που θεωρεί λειτούργημα τη δουλειά του και όχι επάγγελμα και ας γνωρίζει ο αρχηγός ότι δεν διέρευσα απόρρητα έγγραφα, καθώς και ότι πρέπει να συντηρήσω τέσσερα παιδιά.........με το μισό περίπου μισθό που μου έκοψε!!!!


Toula Zorba
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ μας κ. Πατουλης οργισμενος κατήγγειλε στο ωρα Ελλαδος στο OPEN οτι ΑΠΟ ΤΑ SITE ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΤΑΝ για τις φωτιες και καμια ενημερωση δεν είχε απο τη Διοικηση της Πυροσβεστικης. Η γνωστη εγκληματικη γραμμη του αρχηγειου Πυροσβεστικης να μην ενημερωνεται η Περιφερεια για τη γυμνια τους. Γι αυτο και τιμωρησαν τον Διοικητη της Αιγινας- Αγκιστριου, πατερα 4 παιδιων με βαριά χρηματικη ποινη. Επειδη ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ για την πραγματική κατάσταση στο νησι. . Και ο διοικητης Πειραια κ Καρακιτσος της τα παρουσιασε ωραιοποιημενα οτι ολα ειναι μια χαρά . Και αν πιάσει μεγαλη φωτια στα δυο νησια θα παρουν το καραβι να έλθουν.!!!! (Να δουν δηλαδη τα αποκαιδια. Ιδιως αν ειναι νυχτα.Τοσο ξερουν τη δουλειά τους. Οτι αν δεν προλαβεις τη φωτια στην αρχη κανε μετα το σταυρο σου και τρεχα. )!Και στη συνέχεια εριξε και την τιμωρια !!!!!!! Ο κ Πατουλης προς τιμη του ΔΗΛΩΣΕ οτι δεν τον ενδιαφερει αν ειναι στην ιδια πολιτικη παραταξη με αυτους και δεν πρεπει να καλύπτουμε οσους ειναι στην παραταξη με μας διοτι ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ με αποκρυψη γεγονοτων. Να παραδειγματιστουν και οι πολιτικοι και παρατρεχαμενοι τους εδω στο νησι που κανεις δεν πηρε θεση για την τιμωρια ενος Οργανου του νησιου Γεωργιος Σουλιωτης, στο καιριο ποστο της Πολιτικης Προστασιας του νησιου,της προστασιας των ζωών μας. ( Μη χάσετε το επομενο δελτιο ειδησεων στο OPEN να ακουσετε την καταγγελια του Περιφερειαρχη με τα αυτια σας, που εγινε στην εκπομπη ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) . Αναμενουμε τη στάση των πολιτικων στην αδικη τιμωρια του Διοικητη Αιγινας για το παραπτωμα να ενημερωσει την Αντιπεριφερειαρχη. Ο κοσμος μονο μεχρι στιγμης ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ και τον επιβραβευει για την ευσυνειδησια του .!!!!!! Αμεσα κυριε Περιφερειαρχη να φροντισετε να αναβαθμιστει σε ΥΠΗΡΕΣΙΑ το κλιμακιο Αγινας Αγκιστριου. Πριν να ειναι αργα. Μεχρι τωρα εχουμε σωθει χαρη στην αυτοθυσια του Διοικητη μας και καποιων ελαχιστων φιλοτιμων πυροσβεστων μας. Ολοι καποια στιγμη ομως, οταν παλευουν μονοι, εξαντλουνται.
 
Top