Σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου για την υπουργοποίηση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Αυτή τη φορά εξαγοράζοντας έναν πολιτικό και κάνοντάς τον υπουργό του», ήταν η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου  αναφορικά με την υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Σημειώνεται ότι κατά τις πληροφορίες δέκα λεπτά πριν τις ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, υπήρξε επικοινωνία από το Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη με το γραφείο του κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε τον κ. Καλογήρου για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανασχηματισμός παραδοχής αποτυχίας»
Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σχολιάζει:
«Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.
Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει ότι δε θα αποδεχόταν να γίνει υπουργός της δεξιάς»
Για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, πηγές από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν: «Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη.

Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η Ιστορία ποτέ δε λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».
 
Top