Προδιαγεγραμμένη θεωρείται από τους περισσότερους η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τον κορωνοϊό και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών. 

Όπως αναφέρει το CNN Greece, την Παρασκευή, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας και στους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Το  Σάββατο, ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί και υπάρχει σύσταση από τους ειδικούς, να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους εργαζομένους σε εφορία, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με ηλικιακά κριτήρια, καθώς άτομα άνω των 50-55 ετών που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν εάν νοσήσουν με κορωνοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα το δημοσίευμα, έχει εκπονηθεί σχέδιο τεσσάρων σημείων ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα «κενά» όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και θα τεθούν σε αναστολή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία.
 
Top