Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προβαίνουν μητέρα και κόρη, αναφέροντας ότι ο σύζυγος/πατέρας τους απεβίωσε εξαιτίας παρενεργειών που σχετίζονται άμεσα με το εμβόλιο.

 Πρόκειται για τις Ανθή Ζήλη και την Κατερίνα Γανοσέλη, που μίλησαν αρχικά στο zougla.gr σχετικά με το ζήτημα της πρώτης, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζει από το 1968 στην Ελλάδα, αλλά λόγω και δικής της σοβαρής άμελειας, το ελληνικό κράτος δεν την «αναγνωρίζει », με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στις ανάγκες για την επιβίωση της δομής της πρόνοιας.
 Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η Ανθή Ζήλη φιλοξενείται προσωρινά στην εστία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και η κόρη της θα μείνει μαζί όσο χρειάζεται, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της. 
Και οι δύο περιγράφουν τα γεγονότα ως εξής. Ο 80 ετών άνδρας, ο οποίος πέραν ενός εγκεφαλικού που είχε περάσει έχαιρε άκρας υγείας, έκανε το εμβόλιο -την πρώτη δόση του Pfizer- στις 10 Απριλίου. Δέκα μέρες μετά ένιωσε πόνους και έντονη δυσφορία στο στήθος. Πήγε στο ΙΚΑ Ζωγράφου, όπου οι γιατροί εκεί έγραψαν παραπεμπτικά για εξετάσεις, όμως δεν έκριναν σκόπιμο να νοσηλευτεί. Ο άνδρας επέστρεψε στο σπίτι. Βρέθηκε νεκρός από τους γείτονες δύο μέρες μετά. Αιτία θανάτου, θρόμβωση του μυοκαρδίου. «Πέθανε λόγω της αναλγησίας των γιατρών, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι. Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, γιατί λένε ότι τα λάθη των γιατρών τα καλύπτει το χώμα. Το ξέρω όμως ότι ήταν από το εμβόλιο », επισημάνουν στον φακό του zougla.gr. Πήγε στο ΙΚΑ Ζωγράφου, όπου οι γιατροί εκεί έγραψαν παραπεμπτικά για εξετάσεις, όμως δεν έκριναν σκόπιμο να νοσηλευτεί. Ο άνδρας επέστρεψε στο σπίτι. Βρέθηκε νεκρός από τους γείτονες δύο μέρες μετά.
 Αιτία θανάτου, θρόμβωση του μυοκαρδίου. 
«Πέθανε λόγω της αναλγησίας των γιατρών, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι. Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, γιατί λένε ότι τα λάθη των γιατρών τα καλύπτει το χώμα. Το ξέρω όμως ότι ήταν από το εμβόλιο », επισημάνουν στον φακό του zougla.gr. 


 
Top