Dimitris Fanos

Ένας συνάδελφός μας, λέει ο Ιορδάνης το πρωί στο ΜΕΓΚΑ, αρρώστησε από κορονοϊό, αλλά το... πέρασε σαν κρυολόγημα. Αν δεν είχε εμβολιαστεί, αποφαίνεται ο δημοσιογράφος, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα το περνούσε βαριά.
Καλά τα λες Ιορδάνη...  Άλλωστε, τι κι αν πριν από 4 μέρες είχαμε θάνατο από COVID 77χρονου εμβολιασμένου? Τι κι αν το ήμισυ ή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού το περνούσε χωρίς συμπτώματα ή σαν απλό κρυολόγημα πριν ακόμα έρθουν τα εμβόλια? Ακόμα και άνθρωποι τρίτης ηλικίας? Τι κι αν προηγμένα κράτη δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πάνω από. τους μισούς διασωληνωμένους στα νοσοκομεια τους είναι εμβολιασμένοι? Βλέπε Ισραήλ, Βρετανία.
''Τα ...εφιαλτικά νούμερα στα κρούσματα οφείλονται στους ανεμβολίαστους που κολλάνε τους εμβολιασμένους'', είναι το απόφθεγμα της Ηρούς Ράντου στον Αντένα, λίγο μετά από το ''χτύπημα'' Ιορδάνη.
Αυτός ο τηλεοπτικός εφιάλτης ως φάμπρικα ασύστολου ψέματος και παραμόρφωσης της αλήθειας, είναι ο καθημερινος εδώ και μήνες, συνοδοιπόρος μας σε μια δύσκολη έτσι κι αλλιώς περίοδο.
Από την άλλη, η Ένωση Συντακτών, δηλώνει δια της σιωπής της ότι αυτό είναι η δημοσιογραφία που όλοι οραματιζόμασταν.
Εμείς με τη σειρά μας, άλλοι από μαζοχιστικού τύπου αγανάκτηση εναντίον των παπαγάλων, άλλοι από τυφλή εμπιστοσύνη σε αυτούς, άλλοι από ανάγκη να περάσει η ώρα, επιβραβεύουμε με νούμερα τηλεθέασης τα τηλεοπτικά αυτά νούμερα, παρέχοντας καύσιμο σ' αυτή την κανονική μηχανή παραγωγής παραπληροφόρησης.
 
Top