Η ώρα της κρίσης για την υπόθεση Βαλυράκη είχε αρχίσει να παίρνει ένα τέλος καθώς ραγδαίες αποκαλύψεις ήταν έτοιμες να βγουν στο «φως».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εδώ και επτά μήνες, μετά τον θάνατο του 78χρονου πολιτικού στις 24 Ιανουαρίου, είναι στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος έχει μετατεθεί και θα πρέπει να αποχωρήσει από τη Χαλκίδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αποφανθεί για το τι θα γίνει με την πολύκροτη υπόθεση. Αν, δηλαδή, θα ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των καταγγελλόμενων ψαράδων ή αν θα βάλει τη δικογραφία στο αρχείο, κρίνοντας πως ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν είναι αποτέλεσμα εμπλοκής τρίτων προσώπων, αλλά ατύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόπτης μάρτυρας Ε.Α. έχει καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατονομάζοντας τους δύο ψαράδες που είχαν λογομαχία με τον Σήφη Βαλυράκη και που στη συνέχεια ο ένας από αυτούς φέρεται ότι τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  ο εισαγγελέας είχε αναθέσει την υπόθεση στον 30χρονο διοικητή του Α.Τ. Ερέτριας ο οποίος βρέθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητο του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  ο διοικητής είχε λάβει αρκετές μαρτυρίες τον τελευταίο καιρό και μάλιστα είχε ξεχωρίσει κάποιες ως πολύ σημαντικές!

Ο άτυχος διοικητής είχε διορία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να παραδώσει τον φάκελο με τα στοιχεία που είχε περισυλλέξει, άρα ο φάκελος με τις μαρτυρίες δεν έφτασε ποτέ στον εισαγγελέα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο διοικητής πριν γράψει την επίσημη αναφορά για τις μαρτυρίες που είχε ξεχωρίσει ήθελε πρώτα να τις ερευνήσει ο ίδιος πριν τις βάλει στο φάκελο.

Και εδώ προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα… Έμαθαν κάποιοι ότι τους ερευνά ο άτυχος διοικητής του Α.Τ. Ερέτριας για την υπόθεση Βαλυράκη; Σίγουρα πάντως από τα αρχεία θα ερευνηθούν όλες οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες που είχε στα χέρια του ο διοικητής του Α.Τ Ερέτριας.

Ο πυροβολισμός που δεν ακούστηκε και το κινητό του τηλέφωνο
Οι ΕΛΑΣ σαρώνει τις κάμερες για να δουν αν το αυτοκίνητο ήταν εκεί ώρες παρκαρισμένο ή το οδήγησε άλλος εκεί… Ψάχνοντας έτσι αν έχει αλλού ο πυροβολισμός και μετά πάρκαραν το αυτοκίνητο δίπλα στο πάρκο. Επίσης «φως» μπορεί να δείξει και το κινητό τηλέφωνο του διοικητή ψάχνοντας τις τελευταίες κλήσεις του αλλά και GPS του κινητού του για να δουν που κινούταν τις ώρες που είχε εξαφανιστεί. Μένει να δούμε τελικά όταν συμπληρωθεί όλο το παζλ αν αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν!
 
Top