Ντροπή και αίσχος! Η ΔΕΗ πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και μετράει τα ρολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στην καμμένη Εύβοια! Την ίδια στιγμή, μάλιστα, το δίκτυο έχει καταστραφεί και η Κοκκινομηλιά ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια!

Με έκπληξη αντικρίσαμε έναν υπάλληλο που εργαζόταν για λογαριασμό της ΔΕΗ να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και να μετράει τα ρολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιδράσαμε μαζί με τους λίγους κατοίκους που έχουν μείνει στο χωριό. Τη στιγμή, μάλιστα, που έχει καταστραφεί το δίκτυο και η Κοκκινομηλιά παίρνει ρεύμα από …γεννήτρια!

«Είναι αδιανόητο να μας στέλνουν λογαριασμούς για το ρεύμα όταν ακόμη καπνίζουν τα καμένα σπίτια στο χωριό» δήλωσε στη «δημοκρατία» η Κική, κάτοικος της Κοκκινομηλιάς. Κάποιοι άλλοι κάτοικοι απηύθυναν έκκληση μέσω της «δημοκρατίας» να ακυρωθούν οι λογαριασμοί.

Η αθλιότητα δεν σταμάτησε όμως εδώ. Την ίδια ώρα η ΔΕΗ ενημέρωνε με sms πυρόπληκτο ξενοδόχο στη Λίμνη, που έχασε από τις φωτιές το μισό ξενοδοχείο του, ότι «η 14η δόση της ρύθμισής σας λήγει σε δύο ημέρες με ποσό πληρωμής 146 ευρώ». Προειδοποιώντας, προφανώς, ότι, αν δεν πληρώσει, θα κοπεί το ρεύμα (τα στοιχεία του ξενοδόχου είναι στη διάθεση της «δημοκρατίας»).

Ανεβάσαμε αμέσως και τις δύο απαράδεκτες ενέργειες της ΔΕΗ στα social media και το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις. Και ως εκ …θαύματος, το απόγευμα η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι, αναγνωρίζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, «οι λογαριασμοί που έχουν τυχόν εκδοθεί και αποσταλεί στους πληγέντες που εντάσσονται στη διαδικασία δεν είναι απαιτητοί και η ΔΕΗ επιδεικνύοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της θα τους συμπεριλάβει στο πλαίσιο των διαγραφών που θα πραγματοποιηθούν έως τέλος του έτους». Το ρεπορτάζ απέδωσε, έστω και αν χρειάστηκε να γίνει χαλασμός στο διαδίκτυο…
Πηγή:Εφημερίδα «Δημοκρατία»
 
Top