ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ! Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΠΔ 215/2006) 

Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΓΟΥΡΑ
Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΓΟΥΡΑ
Τι αναφέρουν σε επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εξωτερικοί φρουροί που υπηρετούν στις φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με τις ελλιπείς συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου μια μεγάλη απόδραση εγκληματιών!

Σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης αναφέρουν ενδεικτικά πως στη νυχτερινή βάρδια 15-16 Μαρτίου το κατάστημα κράτησης φυλασσόταν επί ώρες από τρεις μόνο σκοπιές ενώ θα έπρεπε να είναι 18 καθώς οι συνάδελφοί τους έχουν κληθεί σε άλλα πόστα!

Ολόκληρη η επιστολή:

«Ως εργαζόμενοι της εξωτερικής φρουράς , στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης των Βαλκανίων , εκφράζουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια του συγκροτήματος Κορυδαλλού και την καταπάτηση κάθε εργασιακού μας δικαιώματος.

Οι εξωτερικοί φρουροί συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό.

Κύριε Υπουργέ , με τις αποφάσεις σας έχετε φέρει την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού σε μηδενικά επίπεδα και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων συνεχίζουν να καταπατούνται, η διάταξη της υπηρεσίας σχεδόν καθημερινά έχει μηδενικές ημερήσιες αναπαύσεις.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι όσα ρεπό και να μας κόψετε , με την κατάσταση που έχετε φέρει το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού, πάλι δεν επαρκούμε να εκτελέσουμε όλα τα καθήκοντα μας. Προφανώς εμπνεόμενος από την τάση που επικρατεί , ακολουθείτε πιστά το «πάμε και όπου βγει». Ευχόμαστε με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να αντιμετωπίζετε την ασφάλεια των πολιτών και των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα…»
Τι ζητούν οι εξωτερικοί φρουροί Την άμεση ενίσχυση του τμήματος με προσωπικό
Επιστροφή των αποσπασμένων που έχει λήξει η απόσπαση τους εδώ και μήνες.
Την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης όπως γινόταν εως το τέλος του 2019 για τη παράταση της συνδρομής με προσωπικό από την ΕΛ.ΑΣ έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να αναλάβουμε το σύνολο των καθηκόντων μας.
Να αξιοποιηθεί η τεχνολογία (Κάμερες , φωτοκύτταρα, συναγερμό και ένα ενιαίο control room)
Την αναβάθμιση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλους τους εξωτερικούς φρουρούς , σύγχρονες κλούβες , σύγχρονο οπλισμό για όλους τους φρουρούς, κ.α.)

Αυτό που προκύπτει από τις καταγγελίες είναι πως κάνουν μεταγωγές χωρίς να έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, σκοπιές μένουν άδειες για ώρες καθώς συνδράμουν σε μεταγωγές και τέλος υπάρχει ένα εξαντλημένο προσωπικό που βλέπει πλέον τα ρεπό με τα κυάλια με κίνδυνο να μην μπορεί αν ανταπεξέλθει στα σοβαρά καθήκοντά του».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ

Παραθέτουμε το άρθρο του RADAR:Δήμητρα Λυγούρα: Η κολλητή, του κολλητού του πρωθυπουργού, στην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής – Μετά την τοποθέτηση του νομικού Αλ. Αθανασίου στο ΔΣ του ΟΤΕ, «τακτοποιήθηκε» και η στενή του φίλη!


Η παντοδυναμία δυστυχώς οδηγεί σε αναξιοκρατία και τοποθέτηση ημέτερων, φίλων και κολλητών! Το πρόσχημα της πλατφόρμας για μετακινήσεις κρατουμένων, η έλλειψη εμπειρίας και το πέρασμα από το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής!

Η επιλογή της κυρίας Δήμητρας Λυγούρα ως ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σίγουρα παραξένεψε πολλούς και προκάλεσε πλήθος αποριών, δεδομένου ότι η εν λόγω κυρία που έχει διατελέσει στέλεχος σε πολιτικά γραφεία, ούτε τη γνώση διαθέτει, ούτε την εμπειρία για την ανάληψη μιας τόσο δύσκολης και σύνθετης θέσης που αφορά τις φυλακές της χώρας και σχετίζεται με τη διαχείριση ποινικών κρατουμένων και ενός ολοκλήρου συστήματος που κινείται από τον Κορυδαλλό μέχρι τις φυλακές Δομοκού ή Χανίων!

Και φυσικά η θέση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τις μετακινήσεις των κρατουμένων, όπως κάποιοι ισχυρίζονται λέγοντας πως η Δήμητρα Λυγούρα έχει αναπτύξει ένα λογισμικό ή έναν αλγόριθμο προκειμένου η κατάταξη των κρατουμένων και οι μετακινήσεις να γίνονται αξιοκρατικά όπως στις ΗΠΑ και την Κύπρο!

Αλλά και με την αναβάθμιση των φυλακών, των συστημάτων ασφαλείας, τον εκσυγχρονισμό αλλά και την ανέγερση νέων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων…

Αδιαμφισβήτητα με την επιλογή αυτή έχει ξαφνιαστεί δυσάρεστα όλος ο κόσμος που σχετίζεται με την στενή αλλά και την ευρεία έννοια, με την ΕΛΑΣ αλλά και το τέως υπ. Δημόσιας Τάξεως, θεωρώντας ότι η επιλογή αυτή είναι παντελώς ακατάλληλη, γεγονός που επιβεβαιώνεται βάσει των πληροφοριών που φθάνουν από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου υπηρέτησε υπό τον ΓΓ κύριο Χριστόπουλο!!!

Και σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε σε ποια ψηφιακή πλατφόρμα έβαλε το χέρι της η κυρία Λυγούρα και ποια ήταν η κατάληξη!

Ωστόσο στις μέρες μας, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, δεδομένου ότι «στήριγμα» της κυρίας Λυγούρα στο σύστημα του Μαξίμου (μολονότι έχει περάσει από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη) είναι ο δικηγόρος κύριος Αλέξανδρος Αθανασίου, ο εις εκ των στενών προσωπικών φίλων του πρωθυπουργού από τον καιρό του Κολλεγίου Αθηνών, τον οποίο άλλωστε ο πρωθυπουργός φρόντισε να τον «διασφαλίσει», απαιτώντας τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΟΤΕ!

Έτσι, αφού εξασφαλίστηκε ο νομικός κύριος Αθανασίου, ήρθε η σειρά της στενής του φίλης κυρίας Λυγούρα, να αναλάβει καθήκοντα ΓΓ και μάλιστα σε μια εξαιρετικά καυτή πολιτική θέση, που έχει να κάνει με ποινικούς και υπόγεια συστήματα!

Χωρίς να διαθέτει ούτε την απαιτούμενη εμπειρία, ούτε κανένα πολιτικό ειδικό βάρος!

Δυστυχώς η μεγάλη νίκη στις εκλογές και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μόνος του χωρίς αντίπαλο, οδηγεί σε επιλογές τύπου Λυγούρα, πλήρως ακατάλληλες και πιθανόν επικίνδυνες, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο τακτοποίησης ημέτερων, φίλων, κολλητών και παρατρεχάμενων!

Και στην προκειμένη περίπτωση, την τοποθέτηση σε καίρια θέση της κολλητής του κολλητού, που λίγο καιρό πριν είχε τοποθετήσει στο ΔΣ του ΟΤΕ!

Πολύ φοβάμαι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά! Και τα πρώτα απτά σημάδια αναξιοκρατίας έχουν κάνει την εμφάνιση τους…

 
Top