Στις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά περί πρόθεσης της κυβέρνησης για συνθηκολόγηση στα ελληνοτουρκικά απαντά η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», καταλήγει η Ντόρα Μπακογιάννη στην ανάρτηση με την οποία απαντά στην κριτική του Αντώνη Σαμαρά στη δήλωσή της για τα ελληνοτουρκικά.
Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη, που είχε προτείνει εθνική συναίνεση των τριών κομμάτων της Βουλής που έχουν κυβερνήσει για την επίτευξη λύσης στα ελληνοτουρκικά. Στη δήλωση αυτή ο κ. Σαμαράς «διαβάζει» βήματα υποχώρησης και διάθεση συνθηκολόγησης, με την Ντόρα Μπακογιάννη να δίνει σκληρή απάντηση.

Η δηκτική απάντηση
«Εάν η αναζήτηση της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής «μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης» κάτι δεν πάει καλά στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας» αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας την ερμηνεία που έδωσε ο κ. Σαμαράς στη δήλωση της.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν είναι η πρώτη φορά που ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, που είχε μιλήσει σχετικά με το ενδεχόμενο συναίνεσης των τριών κομμάτων της Βουλής που έχουν κυβερνήσει, για την επίτευξη λύσης στα ελληνοτουρκικά ανέφερε:
«Θεωρώ ότι απαιτεί πάρα πολύ καιρό για να υπάρξει πραγματική συναίνεση. Γιατί ζητάς τη συναίνεση των άλλων κομμάτων; Κυβέρνηση δεν είσαι; Σημαίνει ότι δεν μπορείς ο ίδιος να τα βγάλεις πέρα. Άρα, δεν συμφωνείς με ό,τι έχεις πει μέχρι τώρα, πρέπει να πας παραπάνω. Αυτό το παραπάνω είναι βήματα υποχώρησης».
 
Top