Στα ύψη η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.



Το Μισέλ - Gate δεν φαίνεται να βγαίνει από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς λάδι... στη φωτιά ρίχνει η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την υπόθεση της διαρροής των e-mail αποδήμων που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ενάγουσα (κάτοικος Ολλανδίας) ζητά 20.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς όπως αναφέρει στην αγωγή της, ενώ είχε υποβάλει τα στοιχεία της για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο για να ασκήσει το συνταγματικό της δικαίωμα στην ψηφοφορία των Εθνικών Εκλογών, την 1 Μαρτίου του 2024, «έλαβε στο προσωπικό της email που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μη ζητηθείσα πολιτική επικοινωνία από μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο η ενάγουσα δεν είχε απολύτως καμία προηγούμενη διάδραση».
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο δικηγόρος της: «Η ενάγουσα έχει ήδη αποστείλει εξώδικη δήλωση στο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ασκεί τα δικαιώματά της κατά τον #GDPR για ενημέρωση σχετικά με την προέλευση των δεδομένων της και διαμαρτυρόμενη για μη ζητηθείσα επικοινωνία με χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που την αφορούν. (..)
Με την αγωγή που κατατέθηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής δικογράφου, η ενάγουσα επικαλείται δύο αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που αφορούν προηγούμενες υποθέσεις που χειρίστηκε το γραφείο μας (...)
Στην σημερινή υπόθεση, η ενάγουσα ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 20.000 ευρώ, έντοκα από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση».

ΝΔ: Τα 5 αναπάντητα ερωτήματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κασσελάκη
Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να στοχοποιεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και θέτει 5 νέα ερωτήματα σχετικά με τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές του χρήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συντηρεί τεχνητά το θέμα, επειδή είναι πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο με τα emails αποδήμων.
Ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη αλλά επιλέγει τον φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουερ, σχολίασε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.
Στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης προστίθεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κάιρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ;
ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;
Ο εξ ωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε;
Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που καταλήγει με τη φράση «ξέρουμε ότι δεν θα λάβουμε πάλι καμία απάντηση και όσο ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, εμείς θα συνεχίζουμε να τις ζητάμε επιτακτικά».

Το δημοσίευμα του Πρώτο Θέμα

Στον λαβύρινθο των Kasselakis Co αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «σε λαβύρινθο παραπέμπουν διαχρονικά οι επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Κασσελάκη, ξεκινώντας από τις offshore στον Παναμά και στο Μπελίζ του πατέρα Θόδωρου και φτάνοντας στις LLC του γιου Στέφανου, στον φημισμένο ως "νόμιμο φορολογικό παράδεισο" του Ντέλαγουερ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ουσιαστικά παραδεχθεί ότι παραβίασε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει τη συμμετοχή -είτε στη διοίκηση, είτε στο κεφάλαιο- σε εταιρεία του εξωτερικού, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει πρόστιμο, και αφού παρουσίασε διάφορες εκδοχές για τις εταιρείες συμφερόντων του στις ΗΠΑ και αλλού, ανέφερε τελικά ότι τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε μεταβίβαση των συμμετοχών του. "Για έναν απόδημο που έχει επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνουν οι μεταβιβάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά τις τελευταίες ημέρες έγιναν οι μεταβιβάσεις", είπε στο "ΘΕΜΑ" πηγή προσκείμενη στον κ. Κασσελάκη, ενώ για τα υπόλοιπα -δηλαδή τι μεταβιβάστηκε, με ποιο τίμημα και σε ποιον- παρέπεμψε στη δήλωση "πόθεν έσχες" που πρόκειται να καταθέσει στο τέλος Ιουνίου».


Στο στόχαστρο οι οικογενειακές διακοπές... Μητσοτάκη στην όαση της Σίβα
Μπορεί ο πρωθυπουργός να πραγματοποιεί  επίσκεψη στο Κάιρο μαζί με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Alexander De Croo, τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer και την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giorgia Meloni, ωστόσο, το προηγούμενο 48ωρο μετέβη στην Όαση Σίβα, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές, μετά τον σάλο και αφού ολοκληρώθηκε η  συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Abdel Fattah El-Sisi, έριξαν... φως στο θέμα του ταξιδιού, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα, σημειώνοντας ότι η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα που επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.
Ωστόσο, ο σάλος είχε ξεσπάσει νωρίτερα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - απαντώντας στη ΝΔ και στα ερωτήματά της για τις επιχειρήσεις του Κασσελάκη- έσπευσε να συνδέσει το Μισέλ - Gate με το ταξίδι στην όαση Σίβα, σημειώνοντας πως "ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους". Μάλιστα, το κόμμα έθεσε και δύο σχετικά ερωτήματα με αυτό το ταξίδι, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τεχνητά συντηρεί το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη, την ώρα που είναι εκτεθειμένη από το Μισέλ- Gate.
Προηγήθηκε η ανακοίνωση της ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι "μετά από τα διαδοχικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Παραπολιτικά», προστίθενται νέα σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές χρήματος του".
Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πηγές της ΝΔ απάντησαν ότι «αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του», τα οποία και επαναλαμβάνουν.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις επιχειρήσεις του Κασσελάκη, αλλά και η Ελληνική Λύση για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Όαση Σίβα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πόσο κόστισε στους φορολογούμενους το ταξίδι της οικογένειας Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Όαση Σίβα;

"Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας απαντήσεις σε δύο σχετικά ερωτήματα.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τεχνητά συντηρεί το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη, την 'ώρα που είναι εκτεθειμένη από το Μισέλ- Gate.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ "βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη.
Εκτός εάν έχει πρόβλημα αδυναμίας κατανόησης των ξεκάθαρων απαντήσεων που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1".
"Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους.
Τον καλούμε επίσης να δώσει όλα τα στοιχεία της «έρευνας» που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα στα πολιτικά κόμματα, την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Θέτουμε επίσης δύο ερωτήματα:
Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους ΄Έλληνες φορολογούμενους;
Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;​", κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολούθησε ανάρτηση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, η οποία απαντώντας στη ΝΔ τόνισε ότι "ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για να συνεχίσουν ένα χυδαίο πόλεμο λάσπης - ενώ όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος, από πού έρχεται, και τι δουλειά έκανε εκεί.
Όλα νόμιμα. Όλα φορολογημένα. Και όλες οι εταιρείες μεταβιβασμένες ήδη".
"Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης των 40 ακινήτων με τον μισθό βουλευτή. ΠΟΘΕΝ, είναι η ερώτηση. Αρχηγός σε ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. ευρώ και που συνεχώς αυξάνεται. ΠΩΣ, είναι μια ακόμη ερώτηση.
Ας περάσει καλό τριήμερο στην Όαση της Σίβας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που το έχει μετατρέψει σε ΙΧ, και όταν επιστρέψει μας απαντά.
Και ας είναι ακριβής αυτή τη φορα. Άλλωστε ξέρει από ακρίβεια - στα σουπερμάρκετ και στο σαρακοστιανό τραπέζι η Ελλάδα αναστενάζει", πρόσθεσε η κα Κεχαγιά.
Και κατεληξε σημειώνοντας πως "βεβαίως όλα αυτά έχουν λόγο και αιτία:
Η Ευρώπη βοά για δεύτερη φορά για τον ίδιο άνθρωπο. Μετά το σοκ των υποκλοπών, η υποκλοπή των εκλογικών καταλόγων! Στη χώρα μας η προπαγάνδα τα σκεπάζει όλα. Στην Ευρώπη όμως γνωρίζουν τη βαρύτητα του αδικήματος.
Κάποτε έλεγαν στον Μητσοτάκη «πρόσεξε μη γίνεις Όρμπαν». Τώρα λένε στον Όρμπαν «πρόσεξε μη γίνεις Μητσοτάκης».
(Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια. Γιατί όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους.)".


Το ταξίδι
Κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται να προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Όασης Σίβα της Αιγύπτου την Παρασκευή 15/3, όπως αναφέρει το Documento, προκειμένου να έχει με τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι διήμερες διακοπές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, όπου η διαμονή φτάνει έως και τα 1.500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Μάλιστα, πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Documento θέλουν τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας να έχουν λάβει αυστηρές εντολές στα όρια της απειλής για να μην μοιράζονται πληροφορίες που αφορούν με οποιονδήποτε τρόπο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που κατά τις ίδιες πληροφορίες, κλείνει το στίγμα του ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις πλατφόρμες καταγραφής των κινήσεων των αεροσκαφών παγκοσμίως. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση, καθώς σύμφωνα με το flightaware.com, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (στις 16:34) από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και ακολούθησε κατεύθυνση προς την Αίγυπτο, όμως το τελευταίο στίγμα που έχει λάβει η υπηρεσία ήταν στις 17:17, όταν βρισκόταν νότια της Κρήτης.
Κυβερνητικές πηγές, μετά τον σάλο και αφού ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Abdel Fattah El-Sisi, ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα, σημειώνοντας ότι η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα που επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ. 

www.bankingnews.gr
 
Top