Συγκρουσιακή είναι πλέον η σχέση του εφοπλιστή – εκδότη, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και την δημοσίευση του πρωτοσέλιδου με τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη» στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του ζητά την παραίτηση του Πρωθυπουργού και την διεξαγωγή εκλογών ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντά με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας με την οποία συμφωνούν ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση.

Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη προκαλεί πολιτική περιδίνηση και παλιρροιακά κύματα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα όσον αφορά την αξιοπιστία της στο θέμα των Τεμπών, ιδιαίτερα μετά την κατάθεση του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Λάδι στην φωτιά πρόσθεσε βεβαίως και η προφανής σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη. Υπενθυμίζεται πως το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε αλλοίωση στοιχείων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και κάνει λόγο για 4, όχι για 3, ηχογραφημένες συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογράφεται από τo ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών (50) και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
 
Top