Παρέμβαση με τρικάκια πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν έξω από την κατοικία του Κυριάκου Πιερρακάκη, με τον υπουργό Παιδείας να υποστηρίζει στη Βουλή πως άφησαν φυλλάδια ακόμη και μέσα στο σπίτι.

«Ενημερώθηκα προ ολίγου από την οικογένειά μου ότι περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά από το σπίτι μας, και άφησαν μία σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι», είπε ο υπουργός Παιδείας και διαμήνυσε ότι δεν φοβάται.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα, δεν εκβιαζόμαστε από κανένα δεν εκβιάζομαι από κανέναν», ανέφερε, καλώντας τα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση. Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης οι δράστες «επέλεξαν να το κάνουν όχι στο υπουργείο μου, όχι στο πολιτικό γραφείο μου, αλλά στο σπίτι μου. Και θα έλεγα ότι υπ’ αυτή την έννοια αντανακλά το ποιοι 

«Η οικογένεια δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, καταδικάζοντας την επίθεση την οποία χαρακτήρισε αδιανόητη.

«Αλίμονο εάν η πολιτική αντιπαράθεση μεταφερθεί στο επίπεδο της βίας και μάλιστα με την εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος», ανέφερε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Δεν το βοηθάνε, αντίθετα θεωρούμε ότι αξιοποιούνται για την συκοφάντησή του». «Καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. Την επίθεση καταδίκασαν οι Σπαρτιάτες και η Νίκη. «Δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό από κανένα τέτοιες πράξεις που στρέφονται εναντίον των οικογενειών οποιουδήποτε εδώ μέσα», είπε ο Αθανάσιος Χαλκιάς από τους Σπαρτιάτες, ενώ ο Σπύρος Τσιρώνης από τη Νίκη ανέφερε: «Καταδικάζω απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια βίας, πολλώ δε μάλλον, όταν αφορά την οικογενειακή εστία».
 
Top