Συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Η μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Αυτό το οποίο ουσιαστικά προστίθεται είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Στην μηνυτήρια αναφορά τους τονίζουν, ότι ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Δώδεκα μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο ανθρώπινος παράγοντας συντρέχει και σήμερα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα, δεν έχει φτιάξει τίποτα. Ίσως ο ανθρώπινος παράγοντας να αφορά τους υψηλά ιστάμενους, αυτούς που διόρισαν όποιους διόρισαν, αυτούς που δεν έφτιαξαν τα συστήματα ασφαλείας», τόνισε ο Χ. Κωνσταντινίδης «στο Κόκκινο».

«Καταθέτουμε συμπληρωματική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας -που κατόπιν θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην διατάραξη ασφάλειας. Αφορά κυρίως τα δύο στελέχη της Hellenic Train για την τηλεδιοίκηση που δεν υπήρχε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή», σημείωσε.

«Δεν γλιτώνουν τα κάγκελα δύο βουλευτές της ΝΔ και ο πρώην Περιφερειάρχης τους»

«Δεν γλιτώνουν τα κάγκελα της φυλακής δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην Περιφερειάρχης τους , δήλωσε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος, στην τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στο OPEN o Παύλος Ασλανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά «το περιμέναμε ότι θα κλείσουν την εξεταστική άρον άρον» και σημείωσε πως αυτό έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο σε αυτούς, όταν έφτασε η δικογραφία από τη Λάρισα με 1000 σελίδες και «δεν τους συνέφερε». Όπως εξήγησε ο ίδιος η δικογραφία αποκαλύπτει «και το δεύτερο μεγάλο έγκλημα της συγκάλυψης». «Έχω γνώση της δικογραφίας και τα στοιχεία της ενοχής τους είναι αδιάσειστα» ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία ο Παύλος Ασλανίδης είπε «και ο πιο αδαής κατάλαβε όταν είδε την έκρηξη». «Τώρα τι κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία, τι υλικά ήταν και αν ήταν για το ΝΑΤΟ ή για τον Ασπρόπυργο για ποιους ήταν δεν μας ενδιαφέρει» είπε.

«Ένα χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα, όταν καταφέραμε και πήγαμε στο Κουλούρι μετά από δέκα μήνες «εκεί που ήταν τα υπολείμματα των παιδιών μας, βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία, βρέθηκε DNA, βρέθηκαν κόκκαλα, το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε και αυτό μετά από 10 μήνες από σκύλους», πρόσθεσε ο Παύλος Ασλανίδης.

Στα στοιχεία συμπεριέλαβε ότι «επιβεβαιώθηκε το ξυλόλιο από το Χημείο του Κράτους», σχολίασε και πάλι σε άλλο σημείο ο Παύλος Ασλανίδης: «οι άνθρωποι έπρεπε να είναι ήδη μέσα». Ο Παύλος Ασλανίδης έστρεψε τα πυρά του και στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως «συμμετοχή στο έγκλημα δυστυχώς έχει και η Δικαιοσύνη. Δεν έκανε τη δουλειά της σωστά, που ήταν ο εισαγγελέας της Λάρισας να περιφρουρήσει το χώρο» διερωτήθηκε. Και κατέληξε λέγοντας «θέλουμε να πάνε φυλακή αυτοί που έχουν την πολιτική ευθύνη, είναι απλά τα πράγματα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε συμβεί αυτό».
 
Top