To Antimedia σχολιάζει

Παραφράζοντας το τραγούδι των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Ελευθερίου, Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά, αναρωτιέμαι φωναχτά, Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυβερνά

Παρότι και γνωρίζω την απάντηση, αλλά και την απάντηση του πρωτότυπου στοίχου, σε προσωπικό επίπεδο, και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Όχι σήμερα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει εδώ και τονίσει ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος του κου Αλαφούζου είναι “κυβερνητικός”, παρότι θα πρέπει να το πούμε ανάποδα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι Αλαφουζική. Οι σχέσεις Αλαφούζου και οικογένεια Μητσοτάκη είναι παλιές και γνωστές.

Οπότε αυτή η… οικειότητα κι ευκολία να διαβαίνει το κατώφλι του Μαξίμου ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Αλαφούζος, είναι κεκτημένο δικαίωμα, όχι κάτι νέο, άρα και δεν αποτελεί έκπληξη. Όλα τα αφεντικά μπορούν ανά πάσα στιγμή να επισκεφτούν κάποιον που εργάζεται για αυτούς. Και ο εργαζόμενος, θα δεχτεί την επίσκεψη, καλοδιάθετα και “συνεργάσιμα”, γιατί… μπορεί και να απολυθεί στο μέλλον.

Διαβάζουμε στα Παραπολιτικά:

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, το πρωί της Τετάρτης και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη, το κλίμα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα καλό, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, το timing της επίσκεψης έχει και αυτό τη σημασία του.

Σύμφωνα, δε, με πηγή που επικαλείται η στήλη, ο εφοπλιστής δεν φαίνεται να χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth
– Πριν από δύο μέρες σάς έγραφα ότι ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ ζητούσε από τον πρόεδρο Μητσοτάκη να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του. Πριν προλάβω να το γράψω, πληροφορήθηκα ότι ο γνωστός εφοπλιστής εθεάθη το πρωί της Τετάρτης να περνά το κατώφλι της πλαϊνής πόρτας του Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Αν και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μάθω τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ένας φίλος μου, απ’ αυτούς που εξακολουθώ να έχω στο κυβερνείο, έσπευσε να μου πει ότι από τη γλώσσα του σώματος φάνηκε να πήγε περισσότερο από καλά η συνάντηση. Μάλιστα, ο ίδιος έσπευσε να μου διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος Αλαφούζος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει (σχεδόν) οπαδός της κυβέρνησης του Κυριάκου. Εδώ που τα λέμε, αυτό αποτυπώνεται και στη γραμμή που ακολουθούν εδώ και καιρό τα media που διαθέτει. Πάντως, όπως και να το κάνουμε, δεν σας κρύβω ότι έχει μια κάποια αξία το γεγονός ότι σ’ αυτό το timing ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ περνά το κατώφλι του Μαξίμου.

Ξέρει ο Κυριάκος να “συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις”, είτε αυτές έρχονται από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, είτε από το Νταβός, είτε από την κολλητή του την ακατονόμαστη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φιλοξένησε και στο σπίτι του, είτε από τον κο Αλαφούζο του οποίου δημοσιογράφους χώνει στα ψηφοδέλτια, για Βουλή και Ευρωβουλή.

Τόσο καλό και πρόθυμο παιδί, δεν έγινε τυχαία, κινείται εξ οικογενειακής πείρας.

Δια του λόγου το αληθές, παραθέτω το δημοσίευμα του HELLAS JOURNAL, 2019:
Μητσοτάκης σε Παπαχελά: Με έριξαν Αλαφούζος, Κόκκαλης κ.α.

Ο δεύτερος τόμος της αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή, Αλέξη Παπαχελά, βρίσκεται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Με τίτλο «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια» αποτελεί τη συνέχεια των αφηγήσεων που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο με τη ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά το θάνατο του.

Σε αυτό το βιβλίο ο κορυφαίος πολιτικός αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει με δικά του λόγια αµφιλεγόµενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν αναφορές για τις άγνωστες διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο και για το Μακεδονικό.

Αυτό που όμως φυσιολογικά θα συζητηθεί περισσότερο είναι, όπως σημειώνει η εφημερίδα Εστία, πως για πρώτη φορά υποστηρίζει «δημοσίως» ότι «για την πτώση της κυβέρνησής του συνέπραξαν Κόκκαλης, Αλαφούζος και άλλοι» χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Σε κάποιο άλλο σημείο πάντως κάνει λόγο για «τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά».

Για τον Χρήστο Λαμπράκη λέει ότι «ήταν εξ’ ορισμού αντίπαλος της ΝΔ».

«Μου ζητούσε συνεχώς λεφτά»
Η σχέση των Μητσοτάκηδων με τους Αλαφούζους και με τους επιχειρηματίες γενικά είναι μια παλιά ιστορία διαπλοκής. Από την εποχή του Κωνσταντίνου και του Αριστείδη. Και πιο παλιά ακόμη.


Τον Νοέμβριο του 2006, η επί 28 χρόνια γραμματέας και εκπρόσωπος εταιρειών του Αριστείδη Αλαφούζου μίλησε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου “Κίτρινος Τύπος” και είχε περιγράφει πώς ο πρώην εργοδότης της χρηματοδοτούσε τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όπως είχε αποκαλύψει, τα χρήματα έμπαιναν σε τσάντες τις οποίες παραλάμβανε ο οδηγός του κ. Μητσοτάκη από το γραφείο του Αριστείδη Αλαφούζου. Τα χρήματα τα έβαζε η ίδια μέσα στις τσάντες και ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές.

Τον Οκτώβριο του 1993 ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχωρεί συνέντευξη στην δημοσιογράφο των «Νέων» Τζώρτζια Κοντράρου.

Η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε αποκαλύψει ηχητικά ντοκουμέντα που τότε δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που θα ακολουθεί θα ακούσετε τον Αριστείδη Αλαφούζο να λέει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές ζητούσε μικροποσά. Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Γιάννης Αλαφούζος και του ζητά να διευκρινίσει τι εννοεί με το «μικροποσά». Ο Αριστείδης Αλαφούζος απαντά ότι τα μικροποσά ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές. Αργότερα κατάλαβε ότι τα ποσά αυτά που διέθετε στον κ. Μητσοτάκη δεν πήγαιναν σε τόσο θεμιτούς σκοπούς.
Τούτων όλων λεχθέντων, αναρωτηθείτε κι εσείς ποιός τη ζωή σας κυβερνά, όταν έχετε την ψευδαίσθηση ότι ψηφίσατε πολιτικούς με δικές τους απόψεις κι αποφάσεις…

Αφιερωμένο:
Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά
να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;
ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά
σαν ψάρι μ’ έχουν πιάσει μες στα δίχτυα
Για κάποιον μες στον κόσμο είν’ αργά
ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;
Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά
στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει;
πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά
που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;

 
Top