Σοβαρή καταγγελία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΣΕΤΕΠΕ για κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
 
Αδιανόητη καταγγελία για εργοδοτικό τραμπουκισμό ήρθε στο φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά την εργασιακή εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων.

Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα με καταγγελία του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, την Παρασκευή 15 Απριλίου, σε επιχείρηση εστίασης «η εργοδότρια τραμπούκισε την σερβιτόρα της βάρδιας με φωνές και τραβήγματα από το χέρι ώστε να ελέγξει την ποδιά της, κατηγορώντας την ότι «έκλεψε» φιλοδώρημα αξίας 1 ευρώ (!), καθώς το κατάστημα έχει ως πολιτική να παρακρατεί μέρος των φιλοδωρημάτων».

Η κοπέλα, η οποία είναι και μέλος του Συνδικάτου κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στο ΣΕΤΕΠΕ, ενώ ενημέρωσε σχετικά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που όλοι μαζί ζήτησαν συνάντηση με την εργοδοσία για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εκείνη όχι απλά δεν δέχθηκε, λέγοντας ότι το θέμα θα λυθεί ατομικά, αλλά ξεκαθάρισε ότι έχει το δικαίωμα να ψάχνει τις τσάντες τους με την αρχή και τη λήξη της βάρδιας.

Μάλιστα έδιωξε από την βάρδια εργαζόμενη, επίσης μέλος του Συνδικάτου, η οποία αντέδρασε στο εν λόγω σχόλιο και υπερασπίστηκε την συναδέλφισσά της. Αποκορύφωμα όλης αυτής της συμπεριφοράς τους ήταν να προχωρήσουν σε αδικαιολόγητες απολύσεις αυτών των εργαζομένων.

Τι αναφέρει το ΣΕΤΕΠΕ
Σύμφωνα με το ΣΕΤΕΠΕ «Όλα αυτά δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, ούτε αποτελούν ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Οι εργοδότες στον κλάδο μας προχωρούν σε τέτοιες συμπεριφορές, πατώντας πάνω στο ελεύθερο που τους δίνουν οι νόμοι της κάθε κυβέρνησης, η απουσία ελεγτικών μηχανισμών αλλά και η απουσία συλλογικών συμβάσεων που θα έβαζαν ένα φρένο στην όποια εργοδοτική αυθαιρεσία. Εδώ φανερώνεται πόσο σημαντικό είναι να είναι οργανωμένοι στο Συνδικάτο τους οι εργαζόμενοι, να μεταφέρουν πείρα από τους χώρους δουλειάς, να μην νιώθουν μόνοι απέναντι σε καμία κατάσταση, να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα».
Πηγή: www.rosa.gr
 
Top