Ο Σπύρος Δημοσχάκης, γιος του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη, εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, με την σύμπραξη και στήριξη ΚΙΝ.ΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις που προηγήθηκαν και που “σφραγίστηκαν” με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους υπαλλήλους της Βουλής που πρόσκεινται στη Ν.Δ, αφού ο Σπύρος Δημοσχάκης την διέσπασε στα δύο στις εκλογές για το προεδρείο του Συλλόγου. Χαρακτηρίζουν ως “ανταρσία” την στάση του να συμπράξει με τις παρατάξεις του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες κατέλαβαν τις άλλες θέσεις του Προεδρείου.

Κι όλα αυτά ενώ το κυβερνών κόμμα είχε εκλέξει 4 από τις 7 έδρες του Συλλόγου (είχε 5), το ΚΙΝΑΛ 2 έδρες (είχε 2) και ο ΣΥΡΙΖΑ 1 έδρα (δεν είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές) στις εκλογές του ΣΥΒ. Θα μπορούσε έτσι να διατηρήσει το προεδρείο, από το οποίο έμεινε ο επί δεκαετίες κυρίαρχος της παράταξης Γιάννης Σιαμπάνης, που ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος, αφού ο γιος του βουλευτή Έβρου έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος και συμμάχησε με τους εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Στις εκλογές που έγιναν για το Προεδρείο, ο Σπύρο; Δημοσχάκης εξελέγη λαμβάνοντας 1 ψήφο από τη ΝΔ, την δική του δηλαδή, 2 ψήφους από το ΚΙΝΑΛ και 1 από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι υπάλληλοι της Βουλής που πρόσκεινται στη Ν.Δ τον κατηγορούν ως… διασπαστή και διαμαρτύρονται για την καρατόμηση του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος μάλιστα είχε βοηθήσει πολλές φορές την Ν.Δ.

Ο γιος Δημοσχάκη προσελήφθη αρχικά ως συμβασιούχος και μονιμοποιήθηκε επί Κυβέρνησης Καραμανλή

Να θυμίσουμε, ότι όπως παραδέχθηκε με εξώδικο που είχε στείλει στο Evros-news.gr ο Σπύρος Δημοσχάκης, προσλήφθηκε αρχικά ως συμβασιούχος, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, τον Ιούνιο του 2006, όταν ο πατέρας του Τάσος Δημοσχάκης, νυν βουλευτής από το 2015 της Ν.Δ στον Έβρο, ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα διετέλεσε στην συγκεκριμένη θέση από τις 28-02-2006 έως τις 27-02-2008 και τον Ιούνιο του 2006, λίγο μετά την τοποθέτηση του από την Κυβέρνηση Καραμανλή ως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο γιος του Σπύρος ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ως γυμναστής στην Βουλή.

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε: “Υπέγραψα τρεις 9μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στην λήξη της 3ης και κατόπιν εισήγησης του Προϊσταμένου του Τμήματος, περί ευδοκίμου προϋπηρεσίας, υπέγραψα σύμβαση αορίστου χρόνου εργασίας”. Μονιμοποιήθηκε δηλαδή. Η μονιμοποίηση του έγινε τον Σεπτέμβριο του 2008. Επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και πάλι. Ούτε ΑΣΕΠ ούτε τέτοιες… αηδίες, που ισχύουν για τους υπόλοιπους Έλληνες. Τρεις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ο γιος του σημερινού βουλευτή Έβρου της Ν.Δ

 
Top