Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του αλλά και καμπανάκια για την άνοδο του λαϊκισμού σήμανε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. 

«Ένας αγώνας μεταξύ προοδευτικών και λαϊκιστών είναι η λανθασμένη προσέγγιση και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» αναφέρει ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βέμπερ σημειώνει στο twitter ότι «η Ευρώπη μπορεί να πάρει μια βαθιά ανάσα. Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του. Αλλά είναι σαφές ότι αυτή δεν είναι μια πειστική νίκη. Τα πέντε χρόνια προέδρου Μακρόν έχουν κάνει τους λαϊκιστές και τους ακραίους ισχυρότερους από ποτέ. Αυτή ήταν ίσως η τελευταία προειδοποιητική βολή».

«Η Γαλλία χρειάζεται μια δυνατή συζήτηση, ισχυρές εναλλακτικές λύσεις στο δημοκρατικό κέντρο. Ένας αγώνας μεταξύ προοδευτικών και λαϊκιστών είναι η λανθασμένη προσέγγιση και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Μακρόν επανεξελέγη, η πολιτική του αντίληψη απέτυχε» καταλήγει.
 
Top