Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Swg στις 25 Απριλίου, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι τα υπερσυντηρητικά Αδέλφια της Ιταλίας, με ποσοστό 21,7%. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, με ποσοστό 21,2%.

Σε σχέση με τους περασμένους μήνες, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι παρουσιάζει πτώση και δεν ξεπερνά το 15,6%. Το δε κίνημα Πέντε Αστέρων συνεχίζει επίσης την πτωτική του πορεία: δήλωσε ότι προτίθεται να το ψηφίσει μόνον το 12,7% των ερωτηθέντων.

Η Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο 8,2%.

Όπως σημειώνουν Ιταλοί αναλυτές, ανάμεσα στα Αδέλφια της Ιταλίας και τους «Δημοκρατικούς» συνεχίζεται το ντέρμπι των δημοσκοπήσεων για την πρωτιά. Πριν από μια εβδομάδα η διαφορά τους ήταν μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ τώρα μειώθηκε στο 0,5%.

Τα υπερσυντηρητικά Αδέλφια της Ιταλίας, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οφείλουν μεγάλο μέρος της ανοδικής αυτής τάσης τους στο ότι είναι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη της χώρας που δεν μετέχει στην κυβερνητική συμμαχία του Μάριο Ντράγκι και μπορούν, κατά συνέπεια, να ασκούν συνεχή αντιπολίτευση σε όλο το φάσμα εσωτερικών και διεθνών θεμάτων.
 
Top