Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με 158 ψήφους υπέρ έναντι 102 κατά, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση που αφορά συκοφαντική δυσφήμηση κατά της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή. 

Ανάμεσα στα κόμματα που δεν υπερψήφισαν την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ήταν και το Κίνημα Αλλαγής, πλην τριών βουλευτών. Του Ανδρέα Λοβέρδου, της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νάντιας Γιαννακοπούλου και της βουλευτίνας Δράμας Χαράς Κεφαλίδου.


Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εξήγησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει, η σταθερή της άποψη είναι πως η βουλευτική ασυλία δεν υπάρχει ως πρόβλεψη για να καλύπτονται πράξεις και συμπεριφορές για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

«Οι Βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού, όχι «προστατευόμενο είδος» ό,τι και αν κάνουν και πουν σαν να ανήκουν σε άλλη κατηγορία πολιτών», επισημαίνει η βουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας στη συνέχεια πως η συκοφαντία, η δυσφήμηση και η απρέπεια, η προσβολή και οι αβάσιμες κατηγορίες δεν αποτελούν στοιχεία πολιτικής δράσης και επομένως η προσπάθεια να εμφανιστεί περίπου ως πολιτικά διωκόμενος ο κ. Π. Πολάκης είναι τουλάχιστον αστεία.


Η ανάρτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου
Επειδή γίνεται προσπάθεια να πληγεί το Κίνημα Αλλαγής και οι Βουλευτές του, ανάμεσά τους και εγώ προσωπικά με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, έχω χρέος να αποκαταστήσω την αλήθεια. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, η Κ.Ο. δεν παίρνει απόφαση και σταθερά ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Επομένως ο καθένας έχει την ευθύνη να εξηγήσει την στάση και το σκεπτικό του.
Προσωπικά ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του Π. Πολάκη όπως σταθερά πράττω σε κάθε περίπτωση που προκύπτει παρόμοιο θέμα. Η σταθερή μου άποψη είναι πως η βουλευτική ασυλία δεν υπάρχει ως πρόβλεψη για να καλύπτονται πράξεις και συμπεριφορές για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Το ίδιο έπραξαν τουλάχιστον άλλοι δύο Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, απ΄ όσο γνωρίζω. Σοφόν το σαφές και σε θέματα αρχών δεν θέλω να δημιουργείται καμία λανθασμένη εικόνα για τη στάση μου.
Οι Βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού, όχι «προστατευόμενο είδος» ό,τι και αν κάνουν και πουν σαν να ανήκουν σε άλλη κατηγορία πολιτών. Και ο Π. Πολάκης αλλά και κάθε βουλευτής έχει χρέος να σέβεται αυτή την απλή αλήθεια. Η συκοφαντία, η δυσφήμηση και η απρέπεια, η προσβολή και οι αβάσιμες κατηγορίες δεν αποτελούν στοιχεία πολιτικής δράσης και επομένως η προσπάθεια να εμφανιστεί περίπου ως πολιτικά διωκόμενος ο κ. Π. Πολάκης είναι τουλάχιστον αστεία.
 
Top