Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια τραγικής αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, έρχεται στο φως μία καταγγελία «φωτιά» για το νοσοκομείο Αττικόν την οποία κάνει ο Γιώργος Σιδερής, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. 

Ο κ .Σιδέρης αναφέρει ότι η διοίκηση τους καλεί να μειώσει τις εφημερίες επειδή «δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ».

Ο Γιώργος Σιδερής αναφέρει ότι «ζητάνε από τους γιατρούς του νοσοκομείου που από εξ’ αρχής ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, να ελαττώσουν τις εφημερίες τους για να γλιτώσουν το αστρονομικό ποσό των 2.200 ευρώ!». Όπως εξηγεί ο γιατρός, η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά «να υπερεξοντωθούν τουλάχιστον 20 συνάδελφοι, να μπει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών γιατί ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να βγει από τα όρια της αθλιότητας του».

Και αναρωτιέται ο γιατρός «ποια κλινική θα κόψει από τις εφημερίες της αγαπητοί κύριοι; Οι Παθολογικές κλινικές στις οποίες οι ειδικευόμενοι δεν κοιμούνται ποτέ; Οι εργαστηριακές ειδικότητες που εφημερεύει μόνο ένας γιατρός στην πλειοψηφία των περιπτώσεων; Οι χειρουργικές κλινικές που εφημερεύουν με το κατώτατο όριο ασφαλείας; Ή μήπως η ΜΕΘ μιας και κηρύξατε μόνοι σας τη λήξη της πανδημίας; Μήπως θέλετε να μην εφημερεύει κανένας μήπως γλιτώσετε κανένα ευρώ;»

Όπως τονίζει ο γιατρός, «η κατάντια της πολιτικής της κυβέρνησης και των διοικήσεων ΥΠΕ-Νοσοκομείου δεν έχει πάτο» καθώς είναι εξευτελιστική για τους γιατρούς και επικίνδυνη για τους ασθενείς.

Παράλληλα ζητάει να αποσυρθεί το απαράδεκτο έγγραφο και καλεί διοίκηση, κυβέρνηση και ΥΠΕ να βρουν λεφτά να πληρώσουν τους γιατρούς. «Καμία κλινική να μη μειώσει τον προγραμματισμό των εφημεριών της. Αρκετά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σιδερής. 
Top