Η επιστήμη αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε παράλληλα με την ιστορία της ανθρωπότητας ως...παρατήρηση της φύσης. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί παρατηρούσαν τη φύση για να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους με την εναλλαγή των εποχών και να προσπαθήσουν να προβλέψουν την εξέλιξη της παραγωγής των τροφίμων. Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες Κινέζοι, Ρωμαίοι, ο Δαρβίνος, όλοι στην παρατήρηση της φύσης επικεντρώθηκαν.

Στη σημερινή εικόνα βλέπουμε μια ανθισμένη αμυγδαλιά, απ' τις χιλιάδες που βλέπουμε αυτές τις ημέρες ανθισμένες στη Δυτική Μακεδονία, τη λιγνιτική καρδιά της χώρας. Η συγκεκριμένη δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο: το ιδιαίτερο είναι πως ποτέ ξανά στη Δυτική Μακεδονία δεν άνθιζαν οι αμυγδαλιές μαζικά στο τέλος Μαρτίου! Πάντα άνθιζαν το Φεβρουάριο, κάποιες ζεστές χρονιές οι πρώιμες άνθιζαν και στο τέλος Ιανουαρίου. Το 2015 είχαμε δει ξανά ανθισμένη αμυγδαλιά στις 26/3, αλλά τότε ήταν εξαίρεση, ενώ τώρα είναι ο κανόνας.

Με έναν ψυχρό Φεβρουάριο και τον παρατεταμένα ψυχρό Μάρτιο, τον πιο ψυχρό απ' το 1987, η φύση μας στέλνει το δικό της μήνυμα: όχι μόνο δεν έχουμε "υπερθέρμανση", αλλά είναι πιθανή η επιστροφή των ψυχρών εποχών περασμένων δεκαετιών. Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην ΕΕ βρέθηκαν ήδη φέτος σε χαμηλότερα επίπεδα απ' τα περυσινά, αυτά που πυροδότησαν απ' το καλοκαίρι του 2021 την άνοδο της τιμής. Κι αυτό παρά τη σημαντική ενίσχυση των εισροών απ' τις αρχές Μαρτίου 2022, ενώ εξελίσσεται η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ακριβώς την ίδια στιγμή που η φύση στέλνει το δικό της μήνυμα, στο Geophysical Research Letters, τομ. 49, τευχ. 6 της 28/3/2022, δημοσιεύθηκε η εργασία "Advanced Testing of Low, Medium, and High ECS CMIP6 GCM Simulations Versus ERA5-T2m" που εξετάζει από το 1980 έως σήμερα ...

38 κλιματικά μοντέλα CMIP6 GCM, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πολιτική προώθηση της κλιματικής παράνοιας από το IPCC του ΟΗΕ. Στην εργασία τα μοντέλα κατατάχθηκαν σε τρεις κλάσεις, χαμηλής-μέσης-υψηλής ευαισθησίας όσον αφορά την "κλιματική ευαισθησία στην ισορροπία" (equilibrium climate sensitivity, ECS). Με απλά λόγια, η εργασία δείχνει ότι η μεγάλη πλειονότητα αυτών των μοντέλων είναι ασύμβατα με τις παρατηρούμενες τάσεις θέρμανσης. Ουσιαστικά τα μοντέλα εμφανίζουν υπερβολική θέρμανση, η οποία όμως δεν παρατηρείται, τα μοντέλα δεν επαληθεύονται απ' τις πραγματικές παρατηρήσεις.

Τα μοντέλα που φαίνονται να συμφωνούν καλύτερα με τα πραγματικά δεδομένα είναι εκείνα που έχουν σχεδιαστεί με χαμηλή ευαισθησία στο κλίμα ισορροπίας, παρόλο που και αυτά έχουν εμφανείς ελλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ο μελετητής, μόνο τα μοντέλα χαμηλού ECS θα μπορούσαν το πολύ να χρησιμοποιηθούν για πολιτική, αλλά αυτά τα μοντέλα προβλέπουν μόνο μέτρια θέρμανση για τις επόμενες δεκαετίες, το πολύ μέχρι 2οC, ακόμη και στο χειρότερο σενάριο εκπομπών. Επομένως, οι πολιτικές προσαρμογής θα πρέπει να επαρκούν για την αντιμετώπιση μελλοντικών κλιματικών αλλαγών.

Τα συμπεράσματα έρχονται να ταυτιστούν με μια άλλη εργασία, που είχαμε δει το καλοκαίρι του 2020. Η εντελώς απαράδεκτη αυτή κατάσταση αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο πως οι κατασκευαστές των κλιματικών μοντέλων δεν έχουν κατανοήσει τους μηχανισμούς που διέπουν τις αέναες κλιματικές αλλαγές. Κατ' απόλυτη αναλογία, βρίσκονται στην εποχή του "η Γη είναι επίπεδη" κι όποιος δεν συμφωνεί "παρακαλείται να περάσει απ' την Ιερά Εξέταση για προσωπική του υπόθεση". Αλλά με βάση ακριβώς αυτά τα αποτυχημένα μοντέλα χαράσσονται οι πολιτικές για την επιβολή των δήθεν "πράσινων" φόρων, για την ουτοπική απανθρακοποίηση, για τη βύθιση όλο και περισσότερων τόσο σε ενεργειακή όσο και σε πλήρη φτώχεια.

Φυσικά την είδηση για την αποτυχία των κλιματικών μοντέλων δεν θα τη διαβάσετε σε κανένα απ' τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, αυτά που καθημερινά σας πιπιλίζουν το μυαλό πως ΑΠΕ είναι μόνο τα αιολικά, πως η "πράσινη ενέργεια είναι φθηνή" επειδή το λένε αυτοί και πως απ' αυτή πρέπει να κερδίσουν οι Γερμανικές εταιρείες, ενώ οι Έλληνες πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν ...

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μετά τα πιο πάνω είναι σαφές πως δεν χρειαζόμαστε την κλιματική παράνοια που προωθούν οι πολιτικοί για εξυπηρέτηση της δικής τους ατζέντας. Τα δισεκατομμύρια που βγαίνουν απ' τις τσέπες μας για τη δήθεν "σωτηρία του πλανήτη" δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τεράστια αναδιανομή πλούτου απ' τους πολλούς προς τους λίγους. Κι ακριβώς την ίδια στιγμή που ο γνωστός και μη εξαιρετέος Bill Gates αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης ανά τον πλανήτη κι επενδύει στην ανάπτυξη εργαστηριακού κρέατος, βγήκε πριν ένα χρόνο και είπε πως πρέπει να σταματήσουμε την κτηνοτροφία και να τρώμε φυτικό κρέας. Τι είναι αυτό λοιπόν που δεν καταλαβαίνετε;

Δεν χρειαζόμαστε πολιτικές για τη "σωτηρία του πλανήτη", ο πλανήτης συνεχίζει την αδιάκοπη επί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξή του. Δεν υπάρχει το πολιτικό κατασκεύασμα της κλιματικής κρίσης, υπάρχει απλά κλιματική αλλαγή, όπως υπήρχε πάντα. Απλά, χρειαζόμαστε μόνο σωτηρία απ' τις πολιτικές που διαλύουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες, προκειμένου να μαζέψουν όλο τον πλούτο στα χέρια των λίγων.

 
Top