Η τηλεόραση έχει μετατραπεί σε ένα σκληρό reality πρόγραμμα με επίκεντρο το βιασμό. Πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές χωρίς ντροπή τσαλαβουτάνε στην υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Ηλία Μήχο προκαλώντας σύγχυση στο κοινό και παραβιάζοντας το σύνολο της νομοθεσίας. Η... ψυχαγωγική ζώνη έχει μετατραπεί σε αρένα με βιασμού.

Ιδιοκτήτες, διευθυντές ειδήσεων και παρουσιαστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατρέψουν ακόμη και αυτή τη σκληρή υπόθεση σε εμπορικό θέαμα. Ευτυχώς δεν μετέχουν όλα τα κανάλια, αλλά υπάρχουν πρόσωπα που δεν διστάζουν να συνεχίσουν την άθλια πρακτική

Έως και η κυβέρνηση αποφάσισε να υπενθυμίσει στο ΕΣΡ την αποστολή του. Η ΝΔ ως κόμμα έχει βαριά ευθύνη για τη συγκρότηση της Αρχής, γιατί επί 1 και πλέον χρόνο, αρνιόταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση να συναινέσει στα πρόσωπα και να καταλήξει σε αυτά τα πρόσωπα, με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή που ήταν στην Κυβέρνηση, με τον Νίκο Βούτση ως Πρόεδρο της Βουλής να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους.

Μετά το θάνατο του Ροδόλφου Μορώνη, το ΕΣΡ κατέβασε τα μολύβια και δέχθηκε τη μετατροπή της τηλεόρασης σε αστυνομικό reality πρόγραμμα με τις υποθέσεις της δολοφονίας της Καρολάνι από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και στην συνέχεια με την περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το ΕΣΡ απέτυχε πολλαπλώς να προστατέψει την κοινωνία από την τηλεοπτική ασυδοσία. Με τα δεδομένα αυτά μπορεί και να συνεχίσει ως έχει…

typologies.gr
 
Top