Οι δράστες υποστηρίζουν ότι με την καταγγέλλουσα συνευρέθηκαν με την συναίνεσή της, στο αυτοκίνητο του ενός εκ των δύο...


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 19χρονης κοπέλας από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, καθώς σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για κακούργημα για τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας.


Στη δίωξη περιλαμβάνεται και το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αποδόθηκε στους κατηγορούμενους, καθώς οι αστυνομικοί δράστες, ηλικίας 24 και 27 ετών, φέρονται να κατέγραψαν μέσω κάμερας το απεχθές περιστατικό!

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να δηλώνουν πως υπήρξε συναίνεση της 19χρονης καταγγέλλουσας, παραπέμφθηκαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή, από τον όποιον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία της 19χρονης κοπέλας στο Εσωτερικών Υποθέσεων, που αμέσως ξεκίνησε έρευνα, προσήγαγε τους εμπλεκόμενους και έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις, όπως συλλογή καταθέσεων, βιντεοληπτικών υλικών, ψυχιατρικής και ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης στο θύμα.

Από την έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης η οποία έφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων σήμερα, στις 11 το πρωί, προέκυπτε πως υπήρχαν όντως στοιχεία κακοποίησης και έτσι η δικογραφία έφυγε, πήγε στον Εισαγγελέα και σύντομα εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών, τα οποία και εκτελέστηκαν επί τόπου


Έπιασαν κουβέντα

Η κοπέλα περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μία φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τους αστυνομικούς μία τετραμελούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για κάποιες πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, η φίλη της έφυγε, ενώ και οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας δεν συμμετείχαν στα όσα ακολούθησαν.


Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους πως ό,τι έγινε, συνέβη εκτός Τμήματος και Υπηρεσίας και εντός του αυτοκινήτου ενός εκ των εμπλεκομένων και με την συναίνεση της 19χρονης, ωστόσο καταθέσεις και βιντεοληπτικά υλικά τους «καίνε» και προκύπτει πως όσα υποστήριξε η 19χρονη είχαν βάση, αφού οι δύο επίορκοι αστυνομικοί την οδήγησαν σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια και εκεί την βίασαν.

Η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για αυτή την απίστευτη υπόθεση συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες και για άλλους αστυνομικούς, με οποιονδήποτε τρόπο, για τα όσα έλαβαν χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.


 
Top