Στη Ρώμη συναντήθηκαν σήμερα η Τζόρτζια Μελόνι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το κοινό ανακοινωθέν των παρατάξεών τους να μιλά για «θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας», παρά τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη σύσταση της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία.

Αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν η επίμαχη φωτογραφία με τις σημειώσεις του Σίλβιο στη γερουσία, με βάση της οποίες ο «Καβαλιέρε» φαίνεται να χαρακτηρίζει την ουσιαστική νικήτρια των πρόσφατων εκλογών «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδή και αλαζόνα», χαρακτηρισμούς τους οποίους η Μελόνι σχολίασε, αναφέροντας απλώς ότι (ο Μπερλουσκόνι) «ξέχασε» να αναφέρει πως δεν είναι «εκβιάσιμη».

Κατά τ’ άλλα, στο κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων «Αδέλφια της Ιταλίας» της Μελόνι και «Forza Italia» του Μπερλουσκόνι επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Η συνάντηση διεξήχθη με κοινές προθέσεις και σε θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας. Τα Αδέλφια της Ιταλίας και η Forza Italia θα παρουσιασθούν μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της συμμαχίας μας, στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και εργάζονται για να προσφέρουν στην Ιταλία, το γρηγορότερο δυνατό, μια ισχυρή κυβέρνηση, ενωμένη και υψηλού επιπέδου, η οποία να αρχίσει αμέσως να εργάζεται για να αντιμετωπίσει όλες τις επείγουσες ανάγκες. Οι Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκαν στις πιο επείγουσες οικονομικές υποθέσεις, αρχίζοντας από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Ένα θέμα το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα είναι και στο επίκεντρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής».Δείτε την ανάρτηση του «Καβαλιέρε»:

 
Top