Ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει δεκτός σήμερα Τρίτη από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ ο οποίος θα του αναθέσει και επίσημα τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Βρετανία.


Η Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την Πέμπτη από το αξίωμα, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από την πρωθυπουργική κατοικία γύρω στις 10.15 τοπική ώρα (12.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο.Αμέσως μετά, ο βασιλιάς θα δεχτεί τον Σούνακ για να του αναθέσει την πρωθυπουργία. Ο Σούνακ θα επιστρέψει στη Ντάουνινγκ Στριτ και θα εκφωνήσει μια ομιλία γύρω στις 11.35 (13.35 ώρα Ελλάδας).

«Ειλικρίνεια» ζητά ο Τζέρεμι Χαντ

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ δήλωσε απόψε ότι ήρθε ο καιρός για «ειλικρίνεια» όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, συγχαίροντας παράλληλα τον Ρίσι Σούνακ που αναλαμβάνει πρωθυπουργός.

«Είναι η ώρα για ειλικρίνεια για τις τεράστιες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και για θάρρος στη διευθέτησή τους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό τον οποίο μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι θα κάνει ακριβώς αυτό – και θα δώσει σε όλους μας αυτοπεποίθηση για τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 
Top