Σήμερα στη Βουλή θα συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής για τις υποκλοπές. Ο Μητσοτάκης, πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, αυτός που απέλυσε τον Δημητριάδη και τον Κοντολέοντα επειδή -κατά δική του δήλωση- δεν πήρε πειστικές απαντήσεις, θα απουσιάζει. 

Και η δέσμευσή του για «περισσότερο φως» αποδεικνύεται μια... τεράστια κοροϊδία στους Έλληνες πολίτες.

Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας η Εξεταστική για τις υποκλοπές εξελίχθηκε σε φάρσα. Βασικοί μάρτυρες αποκλείστηκαν, άλλοι κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο.

Το πόρισμα της Ν.Δ. λέει ότι τίποτα παράνομο δεν έχει προκύψει, όχι γιατί το απέδειξε κάποιος έλεγχος νομιμότητας, αλλά γιατί έτσι ισχυρίζονται οι ελεγχόμενοι: αυτοί που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την ΑΔΑΕ, αυτοί που κατέστρεψαν στοιχεία, αυτοί που έλεγαν ότι κανείς πολιτικός δεν παρακολουθείται, αυτοί που πουλάνε το Predator αλλά δεν θυμούνται πού. Και φυσικά αυτοί που δεν έδωσαν επαρκείς απαντήσεις και ξηλώθηκαν. Στον λόγο τους βασιζόμαστε. Όλα είναι μια χαρά.

Αυτό θα ισχυριστούν σήμερα και οι εισηγητές της Ν.Δ. Επικαλούμενοι μάλιστα συντριπτικά στοιχεία που απαλλάσσουν την κυβέρνηση και οποιονδήποτε άλλον από κάθε ευθύνη, τα οποία όμως πρέπει να μείνουν απόρρητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Κανείς δεν κέρδισε υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Κι αν εδώ υπάρχει η λίστα Πέτσα να μας πείσει ότι ο γάιδαρος πετάει, η Ευρώπη δεν θα πειστεί τόσο εύκολα. Η συζήτηση για τις υποκλοπές δεν κλείνει με το πόρισμα-φαρσοκωμωδία. Μόλις τώρα ξεκινάει...

ΑΥΓΗ
 
Top