Τι ανέφεραν πρωτόδικα

Σήμερα, Τετάρτη 12/10, αναμένεται η έβδομη δικάσιμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, και στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν τρεις αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που διαδραματίστηκαν, όταν ο Παύλος Φύσσας με τους φίλους του βρέθηκαν να παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα, τον οποίο στο ίδιο μέρος παρακολουθούσαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δύο φίλοι του Παύλου Φύσσα αλλά και ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ θα αναφερθούν στα όσα είδαν και έζησαν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έχει καλέσει να καταθέσουν τον Παύλο Σεϊρλή, φίλο του μουσικού που ήταν στην παρέα του εκείνο το βράδυ, τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ Γιώργο Ρώτα που με συναδέλφους του και δύο μηχανές πήγαν μετά από εντολή του Κέντρου τους έξω από την καφετέρια και τον Δημήτρη Μελαχροινόπουλο στενό φίλο του Παύλου Φύσσα που είδε την δολοφονία του 34χρονου. Το δικαστήριο εκτιμά πως οι αυτόπτες μάρτυρες αναμένεται να βοηθήσουν.


Τι κατέθεσαν στο Πρωτοβάθμιο

«Είδα τον Ρουπακιά να μαχαιρώνει δύο φορές τον Παύλο. Ο Παύλος σύρθηκε προς το μέρος μου και μου ζήτησε νερό. Όταν του έδωσα και ήπιε, το έφτυσε και άρχισε να καταρρέει», κατέθεσε αρχικά ο κ. Μελαχροινόπουλος, ενώ είχε αναφέρει συγκινημένος στην πρώτη δίκη πως, «είχα το αίμα του Παύλου στα χέρια μου». Ο Παύλος Σεϊρλής που αναμένεται να ανέβει στο βήμα με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας έχει καταθέσει πως χτυπημένος από κράνος μέλους του Τάγματος και κρυμμένος σε μία πυλωτή για να γλυτώσει από τους χρυσαυγίτες που τους κυνηγούσαν, είδε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να εισέρχεται ανάποδα στο σημείο που είχε απομονωθεί ο Φύσσας και τον καταδικασμένο πλέον σε ισόβια, να βγαίνει και να κινείται προς το σημείο, χωρίς όμως να έχει οπτική ώστε να δει την συνέχεια της σκηνής. Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας, έχει αναφέρει στην πρώτη δίκη, ότι όταν είχαν φθάσει έξω από το Κοράλλι με τους συναδέλφους του κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να επέμβουν γιατί «ήμασταν οκτώ άτομα, έναντι πενήντα που κρατούσαν καδρόνια» . Είχε επίσης καταθέσει πως η εντολή που έλαβαν από το Κέντρο τους, ήταν να παραμείνουν σε απόσταση και να δίνουν εικόνα της κατάστασης.
 
Top