Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, αν και άργησε, έπεσε βαρύς για τον καθηγητή Μουσικής στα Γιάννενα, που κατηγορούνταν για τα αδικήματα της ασέλγειας και της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων τού επέβαλε κάθειρξη 6 ετών και 10 μηνών και ..του έδειξε τον δρόμο για τη φυλακή. Ωστόσο, ο εκπαιδευτικός προς το παρόν παραμένει άφαντος…
Η ανατριχιαστική υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2016, όταν η μαθήτρια είχε βρει το θάρρος να εκμυστηρευτεί στη μητέρα της όσα βίωνε επί τρεις ολόκληρους μήνες μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας από τον 53χρονο τότε καθηγητή της.

Μετά την εξομολόγηση του παιδιού οι γονείς του πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό καταθέτοντας μήνυση εναντίον του εκπαιδευτικού. Ο καθηγητής δεν συνελήφθη τότε λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου, αλλά μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τον καθηγητή να καταδικάζεται πρωτόδικα σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Αμέσως μετά την απόφαση ο 53χρονος έκανε χρήση του δικαιώματος της έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο Εφετείο κατέθεσε το 18χρονο σήμερα κορίτσι, που πλέον είναι φοιτήτρια και σπουδάζει σε πανεπιστήμιο, για τον εφιάλτη που έζησε και εξακολουθεί να ζει. Όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου προκάλεσαν σοκ ακόμα και στους πιο ψύχραιμους.

«Μόνο και μόνο που η κόρη μου δικαιώθηκε είμαι ικανοποιημένη. Για εμάς έκλεισε μία δυσάρεστη περιπέτεια έξι ετών. Οι μνήμες του παιδιού δεν διαγράφονται. Ήταν μία εμπειρία που δεν πρέπει να την κυνηγάει αλλά δεν ξεχνιέται και εύκολα» ανέφερε η μητέρα της 18χρονης.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε ακόμη ένα κορίτσι, το οποίο είχε πέσει θύμα του ίδιου ανθρώπου σε άλλον επαγγελματικό εκπαιδευτικό χώρο. Το κορίτσι αυτό βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά ήταν αργά, αφού το αδίκημα είχε παραγραφεί. Έτσι, δεν κατέστη εφικτό να καταθέσει ούτε ως μάρτυρας
 
Top