Την απόλυτη φρίκη ζούσαν τα επτά παιδιά μιας οικογένειας στο Τέξας όπου η μητέρα τους μαζί με το φίλο της τα κρατούσαν φυλακισμένα και τα κακοποιούσαν!

Το κουβάρι της τραγικής υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν 16χρονα δίδυμα με χειροπέδες και ξυπόλυτα το έσκασαν και κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μητέρα τους ζητώντας βοήθεια από γείτονες. Πολλοί εξ αυτών έδιωχναν τα παιδιά μόλις τους χτυπούσαν το κουδούνι εκλιπαρώντας για βοήθεια ώσπου μια γυναίκα τα άφησε να μπουν μέσα και κάλεσε σε βοήθεια, όπως αναφέρουν οι αρχές.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η κακοποίηση όχι μόνο των διδύμων που το έσκασαν αλλά και ακόμη πέντε παιδιών από τη μητέρα τους και το σύντροφό της. Η διαπολιτειακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τα υπόλοιπα αδέρφια κατέληξε στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα και οδήγησε στη σύλληψη του φερόμενου ως βίαιου ζευγαριού σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ.

Η κατηγορούμενη μητέρα, Zaikiya Duncan, και ο φίλος της, Jova Terrell, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τραυματισμό παιδιού, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επισύρουν τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης. Το ζευγάρι εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Μπατόν Ρουζ την Πέμπτη και δήλωσε ότι δεν θα αμφισβητήσει τη μεταφορά του υπό την επιμέλεια των αρχών του Χιούστον, οι οποίες διεξάγουν έρευνα εναντίον τους.

Εν τω μεταξύ, επτά ανήλικα παιδιά που εμπλέκονται προς το παρόν έχουν παραδοθεί στη φροντίδα αξιωματούχων των υπηρεσιών προστασίας παιδιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ πολλών μέσων ενημέρωσης.


Εκλιπαρούσαν για βοήθεια

Ένα 16χρονο αγόρι μαζί με τη δίδυμη αδερφή του έτρεχαν από πόρτα σε πόρτα στη γειτονιά τους στο Σάιπρες του Τέξας, βορειοδυτικά του Χιούστον, για περίπου 30 λεπτά εκλιπαρώντας κάποιον να τους βοηθήσει.

Αρκετοί γείτονες τους είπαν να αποχωρήσουν. Το υλικό από κάμερα σε κουδούνι δείχνει το ανήλικο αγόρι χωρίς μπλούζα, ενώ το κορίτσι φορούσε μια πλαστική σακούλα παντοπωλείου ως μπλούζα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε ο Guardian.

Τελικά μια γυναίκα τους άνοιξε και τους άφησε να μπουν και στη συνέχεια κάλεσε τις αρχές.

Ζούσαν τη φρίκη

Σε συνεντεύξεις που πήραν αστυνομικά στα παιδιά, περιέγραψαν τη φρίκη που ζούσαν λέγοντας πως τα ανάγκαζαν να χρησιμοποιούν έναν κουβά σφουγγαρίστρας με βρώμικο νερό για να κάνουν ντους και να ουρούν και να αφοδεύουν πάνω τους όταν έπρεπε να πάνε στο μπάνιο. Είπαν επίσης ότι είχαν υποστεί και άλλη βάναυση σωματική κακοποίηση.

Τα δίδυμα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και μετά από ιατρική εξέταση διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είχαν λιμοκτονήσει και το αγόρι είχε τουλάχιστον ένα επουλωμένο κάταγμα οστού που συνάδει με σωματική κακοποίηση.

Η γυναίκα που παρέλαβε τα δίδυμα πρόσθεσε ότι τα παιδιά διηγήθηκαν επίσης ότι μερικές φορές το μοναδικό γεύμα τους μέσα στην ημέρα ήταν ένα σάντουιτς. «Αν έκαναν οποιοδήποτε είδος θορύβου, δεν θα τα τάιζαν», είπε η γυναίκα.
Συνελήφθησαν στη Λουιζιάνα

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι από το οποίο είχαν φύγει τα 16χρονα δίδυμα, αλλά η 40χρονη μητέρα τους και ο 27χρονος σύντροφός της είχαν εξαφανιστεί, όπως επίσης και τα άλλα πέντε παιδιά ηλικίας μεταξύ επτά και 14 ετών.

Αρκετές ώρες αργότερα και μετά από έκδοση Amber Alert το ζευγάρι συνελήφθη λίγο έξω από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στο Μπατόν Ρουζ.
 
Top