Καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Μουσείο του Μέλλοντος του Ντουμπάι – αλλά… διαβεβαιώνει το προσωπικό ότι δεν είναι εκεί για να τους «αντικαταστήσει»


Το «πιο προηγμένο» ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο, τέθηκε σε λειτουργία χαιρετώντας τους επισκέπτες σε ένα μουσείο στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, αφού διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι δεν είναι εκεί για να τους «αντικαταστήσει». Στο τιμόνι που κρατάνε!!!

Το Ameca, ένα bot που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Engineered Arts με έδρα την Κορνουάλη, μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να προσφέρει οδηγίες στο Μουσείο του Μέλλοντος.

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να παράγει ομιλία και μπορεί να κάνει διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου, όπως να συνοφρυώνεται, να χαμογελάει, να κλείνει το μάτι και να σφίγγει τα χείλη του.

Σε ένα βίντεο από το μουσείο (ΕΔΩ), η Ameca συνομιλεί με έναν άλλο υπάλληλο, την Aya, και κινεί τα χέρια της καθώς προσφέρεται να βοηθήσει τους επισκέπτες να οδηγήσουν τους επισκέπτες στο αξιοθέατο.

Δείχνει ότι μπορεί να μιλήσει στα αγγλικά και στα αραβικά.

Κάνει ακόμη και αστεία, λέγοντας ότι λειτουργεί μόνο με «τρεις τριπλές μπαταρίες A» και ότι απολαμβάνει να είναι ρομπότ επειδή «δεν γερνάει και δεν τσαλακώνεται».

scr

 
Top