Αποτροπιασμός στην Βρετανία για τις πράξεις της νοσοκόμας Λούσι Λέτμπι


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Βρετανίας την τέταρτη ημέρα της δίκης της 32χρονης νοσοκόμας, Λούσι Λέτμπι η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε 7 μωρέ στο Countess of Chester Hospital αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη ζωή από άλλα δέκα στις βάρδιές της.


Τα νέα στοιχεία προκαλλούν αποτροπιασμό όσο η εισαγγελία διάβασε ένα σημείωμα παραδοχής του εγκλήματος που είχε αφήσει κατά την διάρκεια των φερόμενων δολοφονικών πράξεών της.



Στο σημείωμα έγραφε κυνικά: «Εγώ τα έκανα, είμαι διαβολικός άνθρωπος. Δεν μου αξίζει να ζω. Τα σκότωσα γιατί δεν είμαι αρκετά καλή στο να τα φροντίζω».

Η φράση «είμαι κακός άνθρωπος» ήταν γραμμένη με κεφαλαία. Στην ανάγνωση του σημειώματος στο δικαστήριο, το οποίο βρέθηκε μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της, η Λέτμπι παρέμεινε σιωπηλή.

Σημειώνεται, πως η Λέτμπι εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες για τα επεισόδια στο Countess of Chester Hospital. Η εισαγγελία ισχυρίστηκε πως η νοσοκόμα σκότωσε 2 μωρά από τα τρίδυμα μιας οικογένειας με 8 ημέρες διαφορά.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Συνολικά, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες σχετικά με 17 μωρά (εκ των οποίων 7 έχασαν τη ζωή τους), μερικά από τα οποία φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει πολλές φορές. Η μητέρα ενός νεογέννητου πήγε να εμποδίσει τη Λούσι Λέτμπι στη μονάδα νεογνών, αλλά εκείνη την απομάκρυνε λέγοντάς της: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα». Τελικά το μωρό, το οποίο ονομάστηκε Baby E για νομικούς λόγους, βρέθηκε να αιμορραγεί από το στόμα στην κούνια του στις 3 Αυγούστου 2015.


Η τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στιγματίστηκε από τις λεπτομέρειες των θανάτων των βρεφών. Σε ένα από αυτά, η νοσοκόμα εκμεταλλεύτηκε την αιμορροφιλία του για να το εξοντώσει, τραυματίζοντάς το. Αν και πρόωρο, το μωρό έχαιρε άκρας υγείας, αλλά... έπεσε στη λάθος νοσοκόμα.
Πώς «διάλεγε» τα μωρά

Στα περισσότερα φρόντιζε να δίνει μεγάλες δόσεις ινσουλίνης για να τα «αποτελειώσει». Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι η Λέτμπι εκ των υστέρων έδειξε «ασυνήθιστο ενδιαφέρον» για τις οικογένειες των παιδιών και τα «παρακολουθούσε» στο Facebook. Σημειώνεται ότι ιατρικά έγγραφα σχετικά με τη φροντίδα των βρεφών βρέθηκαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της χρόνια αργότερα. Στην έναρξη της δίκης ειπώθηκε ότι προσπάθησε πολλές φορές να σκοτώσει μερικά από τα παιδιά. Εκτιμάται ότι τρία μωρά δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα 15 μέρες.

Η δίκη της 32χρονης μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, ανέφερε το BBC.
 
Top