Ο Jeff Bezos πήρε τα ηνία του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Μεξικανό Carlos Slim ξανά όπως μεταδίδει το Bloomberg...



Σε είκοσι λεπτά της ώρας, οι μετοχές του αυξήθηκαν και τον έκαναν πλουσιότερο. Ετσι, η καθαρή αξία του 52χρονου ιδρυτή της Amazon. αυξήθηκε στα 60 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου εκτοξεύθηκε κατά 13%. Η Amazon ανακοίνωσε πωλήσεις α' τριμήνου και κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κι έστειλαν τη μετοχή στα 683 δολάρια από 602 δολ. κατά το προηγούμενο κλείσιμο.

bezoss

Την ίδια ώρα, η περιουσία του Carlos Slim' μειώθηκε κατά 3,4 δισ. δολ. στα 55 δισ., όταν η τηλεφωνική εταιρεία του America Movil SAB έκανε τη μεγαλύτερη βουτιά της τελευταίας 8εταίς μετά την ανακοίνωση για συνέχιση της συρρίκνωσης των περιθωρίων κέρδους στο Μεξικό.
Ο Bezos είχε ξεπεράσει τον Slim για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2015 και του ξαναπαραχώρησε τη θέση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα κέρδη του Bezos ξεπέρασαν και αυτά του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg που άγγιξαν τα 3,6 δισ. δολ. μετά την άνοδο ρεκόρ της μετοχής του. Ο Μr Facebook είναι ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 51 δισ. δολ. περιουσία.

bloomberg.com
 
Top