Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, που πήγε στην Αρμενία για να τιμήσει την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας προκάλεσε ταραχή στους Τούρκους προχωρώντας στα σύνορα Τουρκίας Αρμενίας για να βγάλει επιδεικτικά φωτογραφίες από το Όρος Αραράτ, που βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος και είναι το σύμβολο των Αρμενίων.

Τώρα αποκαλύπτεται από τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις της Αζερμπαιτζανής δημοσιογράφου ερευνήτριας, Sevil Nuriyeva, που δημοσίευσε την φωτογραφία με αυτή την στάση τον Λαβρώφ και που εργάζεται σαν ανταποκριτής σε τουρκικές εφημερίδες, ότι ο Σεργκέι Λαβρώφ έχει μεγάλο μένος κατά της Τουρκίας και θα ήθελε πολύ να την… σκάψει εκ θεμέλιων γιατί ο ίδιος έχει αρμενική καταγωγή!

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Sevil Nuriyeva και των τουρκικών εφημερίδων Sabah και Star, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, έχει αρμενική καταγωγή και ο πατέρας ονομάζονταν Kelenteryan από αρμενική οικογένεια της Τουρκίας που είχε ξεφύγει από την μεγάλη αρμενική γενοκτονία και μετανάστευσε στην Ρωσία.

Όπως αναφέρεται ο Λαβρώφ έχει πάρει ανοχτά θέση υπέρ της Αρμενίας στην διένεξη της με το Αζερμπαϊτζάν ενώ κατήγγειλε δημόσια την Τουρκία ότι υποκινεί τους Αζέρους κατά της Αρμενίας. Επίσης είναι γνωστές οι έντονες αντιτουρκικές θέσεις του Λαβρώφ στο ζήτημα της Συρίας.

Όλα αυτά συνηγορούν στην άποψη όπως ομολογούν οι ίδιο οι Τούρκοι, ότι πολύ θα χαίρονταν αν η Τουρκία εξαφανίζονταν από τον χάρτη.

Βλέπε κάποτε όλα πληρώνονται!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


 
Top