Χιλιάδες χριστιανοί ορθόδοξοι από πολλές χώρες βάδισαν σήμερα στα τελευταία βήματα του Ιησού, μεταφέροντας σταυρούς κάθε...


 μεγέθους, τιμώντας με ευλάβει τη Μεγάλη Παρασκευή της Ορθοδοξίας.
Οι πιστοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου και σταματώντας στους σταθμούς κατά μήκος της για να προσευχηθούν.
Οι ισραηλινές αρχές έχουν αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας στην Παλιά Πόλη, η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, παρά την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η κατάσταση σήμερα ήταν ήσυχη και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αναλάβει περισσότερο να κατευθύνουν την κυκλοφορία των πιστών και των τουριστών στα στενά σοκάκια της πόλης παρά να προλαμβάνουν τυχόν βιαιότητες.
Με μεγάλη δυσκολία το τεράστιο πλήθος κατάφερε να φτάσει στις πύλες του Παναγίου Τάφου.
REUTERS/AMIR COHEN
«Προσευχόμαστε για όλη την κοινότητα» είπε η 36χρονη Ιλόνα Οτίρμπα, που έφτασε στην Ιερουσαλήμ με ένα γκρουπ από το Σουχούμι της Αμπχαζίας. «Η Εκκλησία της Γεωργίας δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία μας. Όλοι και όλες εδώ προσευχόμαστε για αυτό» πρόσθεσε.
Η Κριστίνα Σαλάμ, που ήρθε από την Αίγυπτο μαζί με τους γονείς της και χιλιάδες άλλους πιστούς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Αυτό το προσκύνημα δεν το κάνουμε από υποχρέωση. Είναι το όνειρο όλων των (Κοπτών) Αιγυπτίων».
Οι καθολικοί και οι χριστιανοί των άλλων δυτικών δογμάτων γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή στις 25 Μαρτίου.

 
Top