Σχεδόν 1.000 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευαν αυγά εναντίον των αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον Ντόναλντ Τραμπ και τις απόψεις που εκφράζει, στο περιθώριο ομιλίας που θα εκφωνήσει ο μεγιστάνας στην Καλιφόρνια, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια παρόμοια διαδήλωση.

Δεκάδες αστυνομικοί σχημάτισαν αλυσίδα γύρω από το κτίριο όπου πρόκειται να μιλήσει ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Δεν έχουν σημειωθεί πάντως επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σαν εκείνα που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης σε άλλη ομιλία του Τραμπ, όμως η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

Ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν το κτίριο Μπέρλινγκεϊμ, στα προάστια του Σαν Φρανσίσκο, κρατώντας πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως "Τραμπ ηλίθιε" ή "Ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα". Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν επίσης και πολλές μεξικανικές σημαίες, απαντώντας προφανώς στις δηλώσεις του Τραμπ ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τους Μεξικανούς "βιαστές" και εγκληματίες και έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένας τοίχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε πεζός και μπήκε από την πίσω πόρτα στο συνεδριακό κέντρο, υπό την προστασία των αστυνομικών και των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να έρθει σε επαφή με τους διαδηλωτές.

Το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασαν βίαια επεισόδια και τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν σε μια διαδήλωση εναντίον του Τραμπ στην Κόστα Μέσα, στη νότια Καλιφόρνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top