Πιο έντονοι από ποτέ είναι οι φόβοι για έναν νέο λιμό στη Βόρειο Κορέα καθώς η αγροτική παραγωγή και η παραγωγή...


 σιτηρών μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2010 σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO), προειδοποιώντας ότι αναμένει επιδείνωση της κατάστασης και έξαρση της πείνας, καθώς η χώρα υποφέρει από την έλλειψη βροχοπτώσεων.
Το 2015, η Βόρεια Κορέα παρήγαγε 5,4 εκατ τόνους δημητριακών, σόγιας, αλλά και πατάτας έναντι παραγωγής 5,9 εκατ τόνων το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, που επισημαίνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει μείωση της παραγωγής σιτηρών κατά 394.000 τόνους, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έλλειψη από την περίοδο 2011/2012.
«Η κατάσταση διατροφικής ασφάλειας στη χώρα, αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ ήδη πολλά νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχουν μειωμένη πρόσβαση και κατανάλωση στα απαραίτητα στοιχεία μιας μέσης ημερήσιας διατροφής», δηλώνει ο FAO.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις συνθήκες έλλειψης βροχοπτώσεων στη Βόρεια Κορέα, που συντελούν στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και της παραγωγής σιτηρών. Η έλλειψη των βροχοπτώσεων χαρακτηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ως η χειρότερη των τελευταίων εκατό χρόνων.
Άλλωστε πριν από λίγο καιρό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν με επίσημη ανακοίνωσή του είχε υπονοήσει ότι η χώρα πρέπει να ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός λιμού.

 
Top