Κερκυρα: Όργη των Ελαιοπαραγωγών κατά του Βουλευτή Σύριζα Κώστα Παυλίδη! Τους Δώσανε Κουτσουρεμένες τις Αγροτικές Επιδοτήσεις! Άνω των 900-1000 Αγροτών, δεν πήρα ουτε ένα ευρώ!

Αρθρο Σπυρος Πριφτης

Αναβρασμός και 'Οργη επικρατεί στους Αγρότες-Ελαιοκαλλιεργητές, της Κέρκυρας, ο λόγος είναι οτι πολύ έσπευσαν την Μεγαλη Εβδομάδα στην αγροτική τράπεζα, να λάβουν την δεύτερη δόση για την επιδότηση, ώστε να πάρουν μια οικονομική ανάσα,και να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους, το αγίο πάσχα, αλλα τους περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη!

Ναί μεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους κάποια λέφτα, που αντιστοιχούσε σε μικρό μέρος της δεύτερης δόσης για την επιδότηση, και οχι την πλήρη εξόφληση! Δέν φτάνει οτί η επιδοτήσεις ήταν κουτσουρεμένες απο 500 ευρώ, εως 1000,αναλόγως την επιδότηση που παίρνει ο καθένας, με τις μεγάλες κρατήσεις, να αφορούν τις επιδοτήσεις απο 2000 ευρώ και άνω! Αλλά δεν γλίτωσαν και υπέστη κρατήσεις ακόμα και η χαμηλό δικαιούχοι, των επιδοτήσεων των 300 ευρώ!

Ο λόγος των κρατήσεων αυτών,για τους κερκυραίους αγρότες παραμένει άγνωστος, και η μόνη λογική εξήγηση είναι, πρωτον φορολογήθηκαν, δέυτερον, δεν 'εχει αλλα λεφτά το κράτος, αφού τα λέφτα που εισέπραξε απο την ΕΕ για τις επιδοτήσεις των αγροτών, τα διέθεσαν αλλου, για να πληρώσουν αλλες υποχρεώσεις!

Η οργή ξεχειλίζει στο νησι των φαιάκων κατά του Βουλευτή Κέρκυρας με το Σύριζα Κώστα Παυλίδη, που είχε δηλώσει στην ΕΡΤ, στις 30.03.2016 τα εξής: Λύθηκε οριστικά το θέμα του χαρακτηρισμού του Κερκυραικού ελαιώνα ως δασική έκταση, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.

Παράλληλα, όπως τον ενημέρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν ελεγχθεί 20.000 απο τις 27.000 δηλώσεις για την επιδότηση των αγροτών, και αναμένεται να γίνει επίσημα η κατοχύρωση του δικαιώματος επιδότησης μέσα στον Απρίλιο, για όλους τους δικαιούχους. Εξαιρούνται μόνο 87 άτομα. Ο βουλευτής εκτιμά ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει καταβληθεί το ποσόν της επιδότησης στους λογαριασμούς των δικαιούχων, που μέχρι τώρα είτε δεν έχουν λάβει καθόλου, είτε έχουν πάρει μόνο την α΄δόση. Δειτε αναλυτικά εδω: http://www.ert.gr/kerkira-ton-aprilio-i-epidotisis-stous-eleoparagogous/ Tελίκα αντί 87 άτομα που υποτίθεται εξαιρέθηκαν και δεν θα τους καταβληθεί η επιδότηση,ξεπέρασαν τα 900-1000 άτομα,που δεν πήρα ουτε ένα ευρώ!

Και ενώ ο αγρότης ο φτωχός περιμένει με αγωνία την επιδότηση να περάσει το πάσχα,και να μπαλώσει διάφορες τρύπες, σκαει στο νησι, ο Βουλευτης Κερκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ ,Κώστας Παυλίδης, με νεο υπερπολυτελές αυτοκίνητο Volvo V40.....Μπορεί να είναι το βουλευτικό αυτοκίνητο που δικαιούται....να είναι αγόρα με leasing, και φυσικά νόμιμα,με καθε τρόπο, αλλα κυριε βουλευτά, και πρωην Κομμουνιστή, αλλα νυν Σοσια αριστερό, που παλεύεις για τον εργάτη-αγρότη, τα λαικά και φτωχά στρώματα, και είσαι κατα του καπιταλισμού της πλουτοκρατίας,δίνοντας αγώνα για ενα ταξικό χαρακτηρά προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, οπως λες, τι μου σκας με το Volvo V40! Πάρε ένα LADA! Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα, σε λιγο θα μας πείτε οτι πεινάτε κιόλας!

Αρθρο  Σπυρος  Πριφτης - email: spyros.priftis76@yahoo.gr


 
Top