Τελειώνει η εκεχειρία στην Συρία και μαζί οι προσπάθειες εξεύρεσης μιας πολιτικής λύσης, προφανώς με ευθύνη των ΗΠΑ, καθώς η Ρωσία δεν έχει λόγο να σαμποτάρει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ούσα σε θέση ισχύος μετά τις επιτυχείς επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών στην Συρία.

Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στο Χαλέπι, όπου βρήκαν τον θάνατο δεκάδες άνθρωποι, είναι το τελευταίο σοβαρό επεισόδιο στα πεδία των μαχών, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν ψευδώς την Ρωσία, ο οποία γνωρίζει πως ΗΠΑ και σύμμαχοι προέβησαν και προβαίνουν σε προβοκατόρικες ενέργειες.

Από την Γενεύη, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επιβεβαίωσε πως ο συριακός στρατός ετοιμάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις με την στήριξη των ρωσικών δυνάμεων και στόχο τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. «Σχεδιάζονται επιθέσεις στο Ντέιρ αλ Ζορ και τη Ράκκα, μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας» τόνισε ο Ριάμπκοφ, επισημαίνοντας πως στην συμφωνία για εκεχειρία προβλέπεται ρητά ότι εξαιρούνται οι επιχειρήσεις εναντίον της ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ρωσία με φόντο την επίθεση στο νοσοκομείο στο Χαλέπι: «Η Ρωσία έχει επείγουσα ευθύνη να πιέσει την κυβέρνηση του Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις σε αμάχους και να τηρήσει την παύση εχθροπραξιών» ανέφερε ο παγκοσμιοποιητής αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι ή αλλιώς «Μακρύς Διάβολος», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του στην «Skull and Bones».
Από την πλευρά της Μόσχας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «αεροσκάφος του λεγόμενου συνασπισμού εναντίον της ISIS» (των δυτικών δυνάμεων που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ κατά των τζιχαντιστών) πετούσε πάνω από το Χαλέπι το βράδυ του πλήγματος στο νοσοκομείο, κατηγορώντας ευθέως τις ΗΠΑ για την επίθεση.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
 
Top