Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Κένυας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όταν κατέρρευσε ένα εξαώροφο κτίριο, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο KTN. Πολλοί ακόμη άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε έπειτα από πολυήμερες σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Το δίκτυο μετέδωσε απευθείας τη διάσωση δύο επιζώντων από τον τόπο της καταστροφής, όπου έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα και περίοικοι, στη γειτονιά Χουρούμα, στο βορειοανατολικό Ναϊρόμπι.
Σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Κενυατική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τρία παιδιά κι ένας ενήλικος διασώθηκαν και διακομίστηκαν στο Εθνικό Νοσοκομείο Κενυάτα.
Η εφημερίδα Daily Nation ανέφερε στον ιστότοπό της ότι υπάρχουν φόβοι πως οι παγιδευμένοι είναι δεκάδες. Οι αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι τώρα καμιά εκτίμηση για τον απολογισμό των θυμάτων.
Το τηλεοπτικό δίκτυο KTN, που μεταδίδει εικόνες απευθείας από το σημείο, μετέδωσε πως τουλάχιστον ένα βρέφος διασώθηκε αλλά «οι περισσότεροι κάτοικοι» της πολυκατοικίας έχουν παγιδευτεί. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου όταν κατέρρευσε.
Στα πλάνα τα οποία αναμετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός εικονίζεται ένα μεγάλο πλήθος γύρω από το πεσμένο κτίριο, καθώς αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων απομακρύνουν τα συντρίμμια με τα χέρια, έχοντας σχηματίσει αλυσίδα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Top