Στην αποκάλυψη πως ο Prince γνώριζε ότι θα πεθάνει και προετοιμαζόταν για το τέλος, καθώς είχε διαγνωστεί με AIDS, προχώρησε το...


 αμερικανικό περιοδικό National Enquirer, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη.
Πηγή από την αμερικανική μουσική βιομηχανία, που επικαλείται το περιοδικό, αναφέρει πως έμαθε για τη νόσο του τραγουδιστή στις 19 Απριλίου.
«Ήταν σε κακή κατάσταση. Οι γιατροί του είχαν πει ότι οι τιμές των αιματολογικών εξετάσεων δεν ήταν φυσιολογικές και ότι η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Ήταν αδύναμος, είχε παντελή έλλειψη σιδήρου και έπασχε από συνεχείς ζαλάδες και ναυτίες. Δεν είχε καθόλου όρεξη και όταν σπάνια έτρωγε», αναφέρει.
Το περιοδικό σημειώνει πως η διάγνωση έγινε πριν από 6 μήνες, ενώ υποστηρίζει πως ο Prince ήταν φορέας του HIV από τη δεκαετία του '90 και αρνούνταν τις θεραπείες επειδή ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά και το απαγόρευε η πίστη του.
«Ήμασταν σοκαρισμένοι όταν τον είδε το περασμένο βράδυ (σ.σ. Παραμονή της ημέρας που πέθανε). Έδειχνε χάλια. Του είπαμε "Προσευχόμαστε για εσάς. Και απάντησε μέσα από τα δόντια του: Ίσως αν προσευχόσασταν για μένα πριν από ένα χρόνο, θα ήταν διαφορετικά τώρα. Μετά μας χαιρέτησε και μας είπε: όπως και να 'χει, ευχαριστώ», είπε υπάλληλος του φαρμακείου που πήγαινε ο τραγουδιστής, μιλώντας στο περιοδικό. 
Top