Ένα δικαστήριο στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών σόκαρε τους πολίτες όταν απεφάνθη ότι ο βιασμός εκ στόματος ενός...


 ατόμου που είναι τελείως αναίσθητο από το ποτό δεν είναι παράνομος.
Η υπόθεση αφορά ένα 17χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι, οι οποίοι έπιναν μαζί σε ένα πάρκο της Τούλσα. Ο νεαρός προσφέρθηκε να γυρίσει την κοπέλα σπίτι της και εκείνη δέχθηκε. Λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ξύπνησε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εξέταση για βιασμό, η οποία κατέδειξε ίχνη κοντά στο πόδι και το στόμα της. Ο νεαρός υποστήριξε πως η κοπέλα ήταν σύμφωνη στα όσα έγιναν αλλά εκείνη τονίζει πως δεν θυμάται τίποτα μετά που μπήκε στο αμάξι.
Ο 17χρονος κατηγορήθηκε για εξαναγκασμό στοματικό σοδομισμό αλλά Το το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δε θα μπορούσε να εφαρμόσει το νόμο για ένα θύμα το οποίο ήταν αναίσθητο εξαιτίας αλκοόλ.
Η απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη, έχει εξοργίσει τους κατοίκους οι οποίοι κατηγορούν το δικαστικό σύστημα ότι στοχοποιεί τα θύματα και ενστερνίζεται απαρχαιωμένες απόψεις για τον βιασμό.
Νομικοί ειδήμονες κατηγορούν την απόφαση του δικαστηρίου και τονίζουν πως το πρόβλημα είναι ότι ρίχνει φως στη χαοτική διαφορά μεταξύ των απαρχαιωμένων νόμων και των συνεχώς εξελισσόμενων εννοιών και αντιλήψεων για το βιασμό και κάλεσαν την Οκλαχόμα να ανανεώσει άμεσα τους σχετικούς νόμους.
Ο συνήγορος του θύματος δήλωσε πως η απόφαση τον έχει αφήσει άφωνο, τονίζοντας πως η εκμετάλλευση ενός ατόμου που δεν έχει τις αισθήσεις του είναι μια από τις βασικές ερμηνείες του βιασμού.

 
Top