Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 08:46 (09:46 ώρα Ελλάδας) στη Σαράντ-Μαριτίμ, ένα διαμέρισμα της δυτικής Γαλλίας, ανέφερε το Εθνικό Δίκτυο Σεισμικής Επιτήρησης (Rénass), επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες πολλών κατοίκων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές υλικές ζημιές από τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας ήταν ανάμεσα στη Ροσφόρ και τη Λα Ροσέλ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ωστόσο, πολλοί μάρτυρες αισθάνθηκαν μια ισχυρή δόνηση που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση αντικειμένων από ράφια και σοβάδων από την οροφή.

«Εκείνη την ώρα, δεν υπήρξαν κλήσεις για βοήθεια από την πυροσβεστική», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία.

«Αισθάνθηκα μια δόνηση και στη συνέχεια κάτι σαν ανάφλεξη ή έκρηξη», ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που κατοικεί σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού των 5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες στο Twitter, ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα σχεδόν 200 χλμ. από τη Λα Ροσέλ.

Η περιοχή της Σαράντ-Μαριτίμ είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σοφί Λαμπότ, σεισμολόγος στο Rénass, που έχει την έδρα του στο Στρασβούργο.

«Με μέγεθος 5 βαθμών είναι ήδη ένας ισχυρός σεισμός, δεν έχουμε τόσο συχνά τέτοιους, ξεφεύγει λίγο από το κανονικό», υπογράμμισε η σεισμολόγος.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το Σεισμολογικό Γραφείο Κεντρικής Γαλλίας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών και ήταν ο ισχυρότερος που σημειώνεται στην ηπειρωτική Γαλλία από τον Απρίλιο του 2014.

http://www.press-gr.com/

 
Top