tsipras
Ζοφερό – και δυστυχώς μη αναστρέψιμο – μοιάζει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που το σκηνικό στη χώρα «μυρίζει» εκλογές!
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμανε εκλογικό συναγερμό, ενώ πολιτικοί αναλυτές διαβλέπουν αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση, που μοιραία θα οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου σε κάλπες.
Άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να διαψεύσει ευθέως, κάνοντας λόγο για σενάρια.
Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι πλέον η παραίτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, στον απόηχο του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των Θεσμών.
«Είναι θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
«Καθώς ο χρόνος στενεύει και τα ταμεία της χώρας είναι μείον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στο Δημόσιο», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.
bild1
Die Welt: Θέμα χρόνου η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού
Την ίδια στιγμή και η «Die Welt», μέσω εκτενούς άρθρου της, σημειώνει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Κάτι που πλέον είναι θέμα χρόνου».
Ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος διερωτάται, εξάλλου, εάν ο κ. Τσίπρας θα παίξει εκ νέου το χαρτί των εκλογών. «Όμως, δεν θα υπήρχε κανένα πολιτικό όφελος για τον Τσίπρα από κάτι τέτοιο. Στην ελληνική Βουλή των 300 εδρών, η κυβέρνηση έχει ισχνή πλειοψηφία ( 153 βουλευτές). Η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί βουλευτές θα μπορούσαν να μην εγκρίνουν τα μέτρα. Πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα φοβούνται να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους την Κυριακή που είναι το Πάσχα των Ελλήνων. Κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε και πάλι να κάνει ελιγμούς και να προκηρύξει νέες εκλογές. Αν χάσει ο Τσίπρας, θα είναι οι Συντηρητικοί που θα βάλουν στο δικό τους πρόγραμμα τη βαριά λιτότητα σε δράση. Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν, μέχρι στιγμής, καμία θέληση να βοηθήσουν τον Τσίπρα με τις ψήφους των βουλευτών τους. Τα συνδικάτα ζητούν ήδη για “εξέγερση κατά της λιτότητας”», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.
Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα επιμένει στα περί επικείμενης παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος «έχει τονίσει ότι εάν η χώρα δεν λάβει φρέσκο χρήμα από το τρίτο πακέτο βοήθειας στις αρχές Μαΐου, θα πτωχεύσει».
Πηγή: newsbomb.gr
- See more at: http://apocalypsejohn.com/telos-tsipras-psachnoun-imerominia-ekloges/#sthash.PNZfjKpu.dpuf
 
Top